Merkez Bankası'ndan ihracatçı firmalara düşük faizli kredi!

TAKİP ET

Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, ihracat yapan tüm firmalara hem uzun vadeli hem de düşük faizli kredi kullanımı sağladıklarını açıkladı.

Reklam
Reklam

Ev sahipliğini Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu'nun (OSBÜK) yaptığı bir organizasyona katılan  Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, burada OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSB başkanlar ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Sanayicilerinde katıldığı istişare toplantısında konuşan Kavcıoğlu, ekonomideki son gelişmeler hakkında önemli bilgiler verdi.



Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu, istişare toplantısında yaptığı konuşmasında 30 milyar dolara çıkarılan Eximbank kredilerinin hem Eximbank kanalıyla hem de diğer bankalar aracılığıyla ithalatçı firmaların kullanımına açtıklarını söyledi. Kavcıoğlu, hazırlanan söz konusu kredilerin ayrıca uzun vadeli olarak tutulduğu ve faizlerinin de düşük oranda gösterildiğini kaydetti.  

OSBÜK BAŞKANI MEMİŞ KÜTÜKCÜ, İŞLETME SERMAYESİNE DESTEK İSTEDİ

TCMB Başkanı  Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun konuşmasının ardından söz alan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü  ise Kavcıoğlu'na, Merkez Bankası'nın piyasalarda regüle olanakları sağlayan adımları ve 2 yıl ödemesiz on yıl vadeli olarak sunulan yatırım kredileri için teşekkürlerini iletti. 



OSB'lerin talepleri hakkında bilgiler veren Kütükçü, bankaların sanayi işletmelerinin finansmanlara erişimlerini kolaylaştıracak farkı çalışmaların yapılmasını isterken özellikle KGF destek limitlerin de artırılması gerektiğini Kavcıoğlu'na iletti. Kütükcü, aynı zamanda sanayicilerin Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesaplarındaki vadelerin de 6 aydan yerine 3 aya çekilmesi gibi bir taleplerinin olduğunu belirterek Merkez Bankası'ndan bu konuda destek beklediklerini söyledi.
 

merkez bankası ihracat firmaları düşük faizli kredi ihracat kredisi Şahap Kavcıoğlu