Merkez Bankası, saat 11.00'de günlük kur belirleme sistemini kaldırdı!

TAKİP ET

Merkez Bankası'nın 'Döviz endeksli TL mevduat' hesaplarıyla ilgili hergün saat 11.00'da açıkladığı sabit kur ile ilgili açıklama, tebliğde yapılan değişikle birlikte kaldırıldı. Tebliğ'de döviz alış kuru ile vade sonu kuru tanımlarındaki 'Saat 11.00'de Merkez Bankası'nca ilan edilen' ifadelerinin yerine "Merkez Bankası'nca belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen" ibaresi eklendi.

Reklam
Reklam

Türk lirası mevduat hesapları ile katılım hesaplarına dönüşümün desteklenmesiyle ilgili hazırlanan tebliğde değişikliğe giden Merkez Bankası (TCMB), hergün saat 11.00'de açıkladığı günlük kur bedelini bugünden itibaren kaldırdı. Tebliğdeki "dönüşüm kuru" ve "vade sonu kuru" kavramlarının yeniden tanımlanması üzerine yapılan değişiklikler ise Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı ve yürürlüğe alındı.


Yapılan değişikliğe göre, tebliğ içerisinde dönüşüm kuru ile ilgili olan 'Saat 11.00'de Merkez Bankası'nca ilan edilen' ibaresinin değiştirilerek "TL mevduatı ve katılım hesaplarının vadelerinde Merkez Bankası'nca belirlenecek usul ve esaslara göre" olarak tanımlandı.

Resmi Gazete'de de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni, tebliğ kapsamında bundan sonra Merkez Bankası, hergün saat 11.00'de döviz alış kuru ve vade sonu kurlarını tanımlamayacak.


ALTIN HESAPLARI TEBLİĞİ DE DEĞİŞTİ!

TCMB'nin TL mevduat ve katılma hesapları tebliği içerisinde ayrı bir madde olarak yer alan altın hesapları için de aynı değişiklik gerçekleştirildi. Altın hesabından TL hesabına geçişlerinde tanımlanan "dönüşüm fiyatı" ile "vade sonu fiyatı" kavramları kapsamında belirlenen 'Saat 11.00'de Merkez Bankası'nca ilan edilen' ifadelerinin yerine "Merkez Bankası'nca belirlenecek olan usul ve esaslara göre ilanı yapılan gram altında TL karşılığı alış fiyatı" ifadeleri getirildi.



 

merkez bankası günlük kur belirleme tebliğ saat 11.00