Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahmini! Şahap Kavcıoğlu açıkladı

TAKİP ET

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan yılın ikinci enflasyon raporuna dair açıklama geldi. Merkez'in yıl sonu enflasyon tahmini açıklanırken Kavcıoğlu tarafından önemli bilgilendirmeler yapıldı.

Reklam
Reklam

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan yılın ikinci enflasyon raporuna dair açıklama geldi. Merkez’in yıl sonu enflasyon tahmini açıklanırken Kavcıoğlu tarafından önemli bilgilendirmeler yapıldı. Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahmini bugün açıklandı. Merakla beklenen enflasyon tahmini ve tüm detaylar Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Peki, Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahmini ne kadar? Yıl sonu enflasyon kaç olur? İşte detaylar…

Yıl Sonu Enflasyon Tahmini Açıklandı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Merkez, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 23,2’den yüzde 42,8’e çıkardı. Gıda enflasyon tahminini ise yüzde 49’a yükseltti. 


Mayıs Sonunu İşaret Etti

Enflasyondaki artışa global ve lokal olarak bakmak gerektiğini söyleyen Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ‘Rusya-Ukrayna krizi olmasaydı belki revizyona bile ihtiyaç olmayabilirdi. İç talepten kaynaklanan para politikası anlamında cevap vereceğimiz önemli bir artış veya etki söz konusu değil. Enflasyon konusunda kararlılığımız güçlü bir şekilde devam ediyor. Cari dengenin sürdürülebilir fiyat istikrarı açısından önemini her zaman ifade ediyoruz, Türkiye Ekonomi Modelinde de cari dengenin oluşması son derece önemli, bir sıkıntı görünse de normale dönülmesi ile birlikte düşündüğümüz noktaya gelmesini bekliyoruz. Enflasyonun öngördüğümüz patika içinde düşme eğilimine gireceğini görüyoruz. Bizim öngördüğümüz patika içinde Mayıs ayından sonra enflasyonun aşağı inmeye başladığını görüyoruz.’ dedi.