Merkür Retro'su nedir, ne zaman başlayacak ve bitecek? 2022 Merkür Retro'sunun tarihleri ve burçlara etkisi

TAKİP ET

2022 Merkür Retro'su tarihleri ve etkileri birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu sene 4 kez gerçekleşecek olan Merkür Retro'sunda nelerin olacağı, nelere dikkat edilmesi gerektiği meraklıları tarafından araştırılıyor. Peki, Merkür Retro'su nedir? Merkür Retro'su ne zaman başlayacak ve bitecek? 2022 Merkür Retro'sunun tarihleri ve burçlara etkisi... 

Reklam
Reklam

Bu sene 4 kez gerçekleşecek olan Merkür Retro’sunun astrologlara göre burçlar üzerinde çeşitli etkileri olacak. Bu nedenle Merkür Retro’sunun ne zaman başlayacağı ve ne gibi etkileri olduğu merak ediliyor. İşte Merkür Retro’su hakkında merak edilenler... 

2022 Merkür Retro’su ne zaman başlayacak ve bitecek? 
Bu sene içerisinde 4 kere gerçekleşecek olan Retroların tarihleri merakla araştırılıyor. 2022 yılı içerisinde 4 kere gerçekleşecek olan Merkür Retro’sunu tarihleri şöyle: 

15 Ocak Merkür Retro’su 

11 Mayıs Merkür Retro’su 

10 Eylül Merkür Retro’su 

30 Aralık Merkür Retro’su Merkür Retro’sunun burçlara etkileri 
2022 yılında 15 Ocak, 11 Mayıs, 10 Eylül ve 30 Aralık tarihlerinde 4 kere gerçekleşecek olan Merkür Retro’sunun burçlar üzerindeki etkileri... 

15 Ocak Merkür Retro’su 
2022 yılının ilk Merkür Retro’su, Kova ve Oğlak burçlarında gerçekleşerek etkisini 4 Şubat’a kadar sürdürecek. Bu Retro, Venüs geri hareketinin de ortasında başladığı için aşk ilişkilerini hareketlendirecek. Venüs'ün aşkı temsil etmesinden dolayı ve Merkür de ‘eskinin geri dönüşü’yle ilişkilendirilmesinden dolayı eski sevgililerden gelecek olan adımlara karşı hazırlıklı olunması gerekecek. 

Tüm bu geri dönüşler ile birlikte, Retro’nun Kova ve Oğlak gibi net burçlarda gerçekleşmesi, istemediğiniz kişilere sınır koyabileceğinizin habercisi olacağı düşünülüyor. 

15 Ocak Merkür Retro’sundan etkilenecek burçlar: 

Terazi 

Akrep 

Boğa 

Koç 11 Mayıs Merkür Retro’su 
4 Haziran’da sona ermesi beklenen Merkür Retro’su, İkizler ve Boğa burçlarında gerçekleşecek. 2022 yılının ikinci Retro’sunda, bazı iletişim becerileriniz körelirken; yanlış anlaşılmalardan dolayı gerginlikler yaşayabilirsiniz. Bu dönemde yaşanan tartışmalarda sert tavırlar sergilememeniz ve gaflarda bulunmamanız önerilir. 

11 Mayıs Merkür Retro’sundan etkilenecek burçlar: 

Kova 

Balık 

Aslan 

Başak 11 Eylül Merkür Retro’su 
10 Eylül’de Terazi burcunda meydana gelecek Merkür Retro’su, 3 Ekim tarihinde Başak burcunda tamamlanacak ve bu dönemde çevrenizde aile, iş, arkadaşlık, ilişkiler olmak üzere her alanda iletişimde problemler yaşama oranınız fazladır. Gerektiğinden soğuk bir iletişimi benimseyebilir ya da içinize kapanabilirsiniz. Alınganlıklar, kararsızlıklar yaşayabileceğiniz tehlikeli bir dönem olarak değerlendirilebilir. 

11 Eylül Merkür Retro’sundan etkilenecek burçlar: 

Yengeç 

Oğlak 

İkizler 

Yay 30 Aralık Merkür Retro’su 
2022'nin son Retro’su, 30 Aralık'ta başlayacak ve 19 Ocak 2023 son bulacak. Bu süreçte bunalmış hissedebilir ve 2023’e kasvetli bir ruh haliyle başlayabilirsiniz. Bu dönemde ruhsal bunalımlar, yanlış anlaşılmalar, tartışmalar gündemde olabilir. Yakınlarınızı alttan almanızda ve daha hoşgörülü davranmanızda fayda var. 

30 Aralık Merkür Retro’sundan etkilenecek burçlar: 

Koç 

Terazi Merkür Retro’su nedir? 
Merkür Retro’su, gezegen gerilemesi anlamına gelmektedir. Gezegenlerde yaşanan gerileme; gezegenin, güneş sistemindeki yörüngesinde meydana gelen yavaşlama ile geri gitmesi olarak tanımlanmaktadır. Merkür Retro’sunda yaşanan bu gerileme; etki ettiği alanlarda çalışmaların iyi gitmemesine, yönetimde sorunlar yaşanmasına ve kargaşaya yol açmaktadır. Sene içinde 2 ya da 3 kez meydana gelen bu Retro sırasında kişilerin hayatlarında alacakları kararlar doğrultusunda dikkatli olması gerekmektedir. 

Merkür Retro’sunun etkileri nedir? 
Merkür Retro’su gerileme yaşanacağının işaretçisidir. Merkür Retro’sunda, teknolojik araçlarda meydana gelen arızalar, ikili ilişkilerde yaşanacak yeni adımlar ya da eski ilişkilerin tekrar gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Retro’da, planlanan seyahatler ve alınacak yeni kararlar konusunda da dikkatli olunması önerilmektedir. 

Merkür Retro’sunda nelere dikkat edilmeli ve kaçılmalıdır? 
Merkür Retro’sunun yaşanacağı dönemde, yeni bir işe başlamamaya, yeni gelen teklifleri ve projeleri 6 Şubat’tan sonraya ertelemeye çalışın. Teklif, Retro’dan önce geldiği takdirde, değerlendirebilirsiniz. 

Sınav kağıtlarınızı ve eğitimlerinizi dikkatlice gözden geçirin. Optik kaydırma, not kaybetme gibi olumsuz olaylara karşı tedbirli olmanızda yarar var. 

Gayrimenkul alım-satım işlerinizi bir süre erteleyebilir ya da Retro’dan önce tamamlayabilirsiniz. 

Telefon, tablet, bilgisayar gibi elektronik cihazlardaki belgelerinizi ve fotoğraflarınızı mutlaka yedeklemenizde fayda var, çünkü bu dönemlerde yaşanabilecek veri kaybı oldukça olağan görülmektedir. 

Yeni bir şey almayı, alışveriş yapmayı düşünüyorsanız, bunu 6 Şubat’tan sonra yapmanız önerilir. 

Yatırım yapmak için Retro’nun doğru zaman olmadığını söyleyen astrologlara göre, doğru zaman Retro bitimi ve etkilerinin geride kaldığı zaman zarfında olacaktır. 

merkür retrosu merkür retrosu nedir merkür retrosu etkileri 2022 merkür retrosu