Mersin'in Simge Ağacına matkapla delik açıp zehir enjekte ettiler

TAKİP ET

Mersin'de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Mersin sahilinde bulunan ve simge ağaç olarak anılan ağaca zarar verildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken 50 yıllık ağacın kurumaya başladığı da görüldü. Alınan bilgiye göre Simge ağaca matkapla delik açıp zehir enjekte edildi. 2 kişinin gözaltına alındığı olayda Salim Serdar G. görevden uzaklaştırıldı.

Reklam
Reklam

Mersin'de sahilin Simge ağaç olarak bilinen 50 yıllık ağaca zarar verilmesi ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında görevden alma geldi. Alınan bilgiye göre büyükşehir belediyesi tarımsal hizmetler Daire Başkanı Salim Serdar G. görevinden uzaklaştırıldı.

Bakanlık soruşturma başlattı

Mersin'in simgelerinden olan ve sahilde bulunan Simge ağaç Geçtiğimiz günlerde kurmaya başlamıştı. Yapılan incelemeler sonucunda ağacın gövdesine matkapla delik açıldı ve zehir enjekte edildiği tespit edilmişti. Olayla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarımsal hizmetler Daire Başkanı Salim Serdar G. görevinden uzaklaştırıldı. Bakanlık tarafından göreve Abdullah Selçuk Şahutoğlu getirildi.

3 kişi gözaltına alınmıştı

Mersin'de akıllara durgunluk veren olay kapsamında yaklaşık 50 yıllık simge ağaçta görülen kurmanın incelenmesi talimatı üzerine 12 Temmuz'da Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatılmıştı. Yapılan incelemeler sonucunda ağacın gövdesine matkapla 9 delik kaçırıldığı ve deliğe yabancı madde enjekte edildiği belirlenmişti.

19 Temmuz'da Büyükşehir Belediyesi tarımsal hizmetler Daire Başkanı Salim Serdar g,  CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Ç. ve araç sürücüsü Yusuf S, Gözaltına alınmış ve mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Başsavcılık tutuksuz yargılanmaya itiraz etmiş ancak mahkeme tarafından itiraz reddedilmişti.