Mesleğe göre asgari ücret iddiası!

TAKİP ET

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan asgari ücret zamlarıyla ilgili görüşmelere az bir zaman kala mesleğe göre asgari ücret ve ücrete uygulanacak olan zam oranının değişmesi de gündeme geldi. İşte detaylar!

Reklam
Reklam

8 milyondan fazla çalışanın merakla beklediği asgari ücret zamlarıyla ilgili dar gelirli paketi konusunda da neredeyse son viraja girildi. Aralık ayında başlayacak olan zam görüşmeleri öncesinde asgari ücretle ilgili ortaya farklı bir iddia atıldı.

Hükümetin, üzerinde çalıştığı dar gelirli paketi konusunun yanı sıra asgari ücrete dair yeni bir araştırma yapıldığı öğrenildi. Yakın bir süre sonra başlayacak olan asgari ücret görüşmelerinde sektörel asgari ücretin de değerlendirmeye alınacağı konuşuluyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından asgari ücret hazırlıkları kapsamında gündeme alındığı belirtilen ve önceki yıllardan farklı bir görüş olarak 'sektörlere göre kademeli ücret' belirlenmesine ilişkin çalışmaların tartışıldığı aktarılırken standart olarak belirlenen asgari ücret için işveren tarafındaki kesiminin 3.500 lirayı kabul ettikleri, hükümetin ise özellikle riskli mesleklerde çalışanları için farklı bir standart asgari ücretin üzerinde rakam belirleyeceği kaydedildi.

Konuyla ilgili yayınlanan haberlerde ayrıca, asgari ücret üzerindeki vergilerin kaldırılması talebinin hükümet cephesinden ret yediği belirtilirken Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir toplantıda vergi kesintileri ve mesleğe göre asgari ücret belirlenmesi konularının 'Bu tartışmalar doğru değil, mümkün de değil.' yanıtını verdi.

 

asgari ücret zamları mesleğe göre asgari ücret yeni formül vedat bilgin