Meslek grubunda yenilik! Drone pilotları nasıl para kazanır?

TAKİP ET

Son dönemlerde popülerliğini koruyan drone meslek haline getirildi. Drone pilotluğu yoğun ilgi görmeye başladı. Drone pilotluğundan nasıl para kazanılır? Drone pilotluğu nasıl olunur? Drone pilotluğu hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Drone pilotluğu nasıl iş bulunur ve iş ilanları ne sıklıkla verilir sorusu da sıkça sorulmaktadır. Drone pilotları aylık geliri ne kadar? Savunma, Güvenlik, Arama Kurtarma, Sağlık, Ulaştırma, Tarım, Haritacılık, ve Film-video başta olmak üzere birçok alanda İnsansız Hava Aracı kullanımını giderek artış göstermektedir. Drone pilotları hakkında detaylar...

İstanbul’un ilk ve tek MEB onaylı İHA pilot eğitim merkezi Dronmarket Akademi eğitmeni Şenay İnan “Uluslararası İnsansız Araç Sistemleri Derneği tarafından 2013’te yayınlanan bir raporda sektörün 2025 yılına kadar 100 binden fazla yeni istihdam yaratacağı belirtilmişti. Bu sayı şimdiden 200 bin seviyelerine ulaştı” dedi.

Youtube

Artık kendine güvenen gençler yaratıcılıklarını, sabırlarını, emeklerini ortaya koyarak youtube platformuna içerik üretip bir süre sonra para kazanmaya başlıyorlar. Sadece drone çekimleri üzerine bir youtube kanalı oluşturabilir, bütün çekimlerinizi biraz yaratıcılığınızı kullanarak youtube severler ile paylaşabilirsiniz. Güzel bir çekim ile 2 video gelirinizi birleştirip bir üst model drone alabilirsiniz. Youtube’dan elde edeceğiniz kazanç , içerik kalitenize göre 1000 TL ila 15.000 TL arasındadır.

Habercilik

Dronelar her alanda olduğu gibi uzun süredir habercilik alanında da kullanılıyor. Afet bölgeleri, savaş alanları, kazalar, iç karışıklıklar bu tarz olaylar sırasında habercilerin işlerini çok fazla kolaylaştıran bir alet haline geldi. Yine arama kurtarma faaliyetlerinde aktif olarak görev alabilirsiniz.

Haritacılık yapabilirsiniz

Drone‘lar bir çok alanda olduğu gibi haritacılık alanında da büyük bir zahmeti ortadan kaldırmakta. Birçok profesyonel drone ile 2 boyutlu veya 3 boyutlu haritalandırma yapabilirsiniz.

drone pilotluğu nasıl olunur drone pilotu ne kadar kazanır drone pilotluğu iş bulma