Metabolizmanın Hızlanmasını Sağlayan Etkenler

TAKİP ET

Metabolizmanın yavaş çalışması kilo vermeyi olumsuz etkileyen nedenler arasında yer almaktadır. Bazı sebeplerden dolayı yavaş çalışan metabolizma dışarıdan uygulanacak takviyeler ile hızlandırılabilir. Etki sağlayan yöntemler ile metabolizmanızı hızlandırarak kilo verme döneminizi hızlandırabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Özellikle yaz ayının gelmesiyle birlikte herkes aldığı fazla kilolardan kurtulmak istiyor. Kış aylarında ve özellikle de ramazan döneminde tüketilen ağır yemekler, sağlıksız ve düzensiz bir şekilde kilo alımına sebep oluyor. Fazla ve kontrolsüz kilo alımı fiziksel görüntüyü etkilediği gibi aynı zamanda sağlığı da olumsuz yönde etkiliyor. Metabolizmanın hızlı çalışması kilo verme sürecinde olan bir kişinin daha hızlı ve etkili sonuçlar almasını sağlar. Metabolizmanın hızlı çalışması için uzmanlar, az ve sık bir şekilde yemek yemenin ve kesinlikle öğünlerinin atlanmaması gerektiğini vurguluyor.
 

Metabolizmayı Hızlandıracak Yöntemler

Bol Su Tüketilmeli

Hazır Gıda Tüketimine Dikkat Edilmeli

Öğün Sayıları Fazla Olmalı

Hareket Edilmeye Önem Verilmeli

Bol Su Tüketilmeli


Su tüketimi metabolizmanın hızlanması için oldukça etkilidir. Uzmanlar günde en az 2-2.5 litre su tüketilmesinin oldukça önemli olduğunu vurguluyor. Öğün aralarında ve güne su içererek başlayarak su tüketimini alışkanlık haline getirebilirsiniz. Kahve, çay yada tükettiğiniz diğer içecekler su ihtiyacınızı karşılamamaktadır.
 

Hazır Gıda Tüketimine Dikkat Edilmeli


Daha kolay olması açısından özellikle de günümüzde birçok insan hazır gıda tüketmektedir. Fakat hazır gıdalar kilo almaya en çok etki eden maddelerden biridir. Özellikle de metabolizmanızın hızlanması için hazır gıda tüketimine çok dikkat edilmesi gerekir. Hazır besinleri mutfağınızdan mümkün olduğu kadar uzak tutmaya çalışmalısınız. Etin yağsız, süt ve süt ürünlerini de yağsız yada yarım yağlı şekilde tüketmelisiniz.
 

Öğün Sayıları Fazla Olmalı


Metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasında öğün sayılarının etkisi oldukça fazladır. Aslında tek öğün beslenmek metabolizmanın yavaşlamasına sebep olur. Öğünlerinizi 3 ana 3 ara öğün olacak şekilde ayarlamanız gerekiyor. Ana öğünlerinize ve özellikle de ara öğünlerinize mutlaka dikkat etmelisiniz. Öğünleriniz fazla ve düzenli oldukça metabolizmanızın çalışması da o kadar hızlanacaktır. Güne oldukça iyi bir kahvaltı ile başlamalı ve sonrasında ki öğünlerinizi de kesinlikle atlamamalısınız. Az yemek ve vücudunuzu aç bırakmak aslında kilo vermenize değil metabolizmanızın yavaş çalışmasına etki eder. Sağlıklı yöntemler ile pişirmeyi tercih ederek öğün atlamadan kendinize beslenme düzeni oluşturmalısınız.
 

Hareket Edilmeye Özen Gösterilmeli


Eğer düzenli bir şekilde spor yapmaya uygun değilseniz bile bedeninizi kesinlikle tamamen hareketsiz bırakmamalısınız. En azından haftanın 3-4 günü düzenli şekilde yürüyüş yapmaya özen göstermelisiniz. Yürüyüş esnasında yanınızda mutlaka su bulundurmalısınız. Bedeninizi hareket halinde tutmanızda metabolizmanızın hızlanmasında etkili olacaktır.