Metaverse ekosistemi 2022'de büyümeye devam edecek mi? İşte en popüler Metaverse coinler

TAKİP ET

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, Metaverse ve Metaverse'ün ekonomiye etkisi hakkında bir yazı kaleme aldı.

Reklam
Reklam

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, Metaverse ve Metaverse’ün ekonomiye etkisi hakkında bir yazı kaleme aldı.

Metaverse, ilk olarak hayatımıza popüler sosyal medya platformu Facebook’un isim değişikliğine giderek adını Meta olarak değiştirmesiyle girdi.
Facebook’un bu hamlesinden sonra pek çok alanda Metaverse kelimesini duymaya başladık. Öyle ki 2021 yılı Metaverse ekosistemi için inanılmaz bir yıl oldu ve bununla birlikte sektör büyük bir piyasa hacmine ulaştı. Peki bu durum 2022’de de aynı olacak mı?

Metaverse Ekosistemi 2022’de Büyümeye Devam Ediyor!

Facebook’un isim değişikliğine giderek şirketin ismini Meta olarak güncellemesiyle birlikte tüm dünyada Metaverse’e olan ilgi arttı. Pek çok kurumsal şirket, teknoloji markası, spor kulüpleri ve hatta sanatçılar bu alanda adımlar atmaya başladı. 2021 yılında Metaverse en çok popülerlik kazanan alanlardan biri oldu. Şimdi ise 2022 yılıyla birlikte bu alanın popülerliğini koruyup koruyamayacağı merak konusu.

Öyle ki Google Trends verilerine göre, Metaverse ve NFT kelimelerinin aranma hacimleri büyük bir düşüş yaşıyor. CoinTürk adlı kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi blockchain tabanlı sanal dünya oyun platformu The Sandbox’un kurucu ortağı Sebastian Borget, Metaverse hakkında bir takım açıklamalarda bulundu.
Sebastian Borget, Metaverse’e yönelik yaptığı açıklamalarda Web3 ve Metaverse’ün insanlara kendi sanal evrenlerini yaratmalarını ve kendi hayal dünyalarının kaşifi olmasını sağladığını dile getirdi. Dolayısıyla Borget, Metaverse’ün küresel ekonominin genişlemesinde büyük bir öneme sahip olabileceğini belirtti.

En Popüler Metaverse Coin’ler

Metaverse kavramının hayatımıza girmesiyle birlikte metaverse hayatımızda önemli bir yer edinmeye de başladı. Metaverse’ün popülerliğinin artmasıyla birlikte bu alanda da pek çok kripto para projesi ortaya çıktı. Bu projelerin bazıları Metaverse’ün artan popülaritesiyle birlikte inanılmaz artışlar kaydetti ve yatırımcılarını zengin etti.
Peki günümüzde en popüler Metaverse coin’ler hangileri? Gelin en popüler Metaverse coin’lerin listesine bir göz atalım;

    Decentraland (MANA)

    The Sandbox (SAND)

    Theta Network (THETA)

    Axie Infinity (AXS)

    Enjin Coin (ENJ)

    Render Token (RNDR)

    WAX (WAXP)

    Ontology (ONT)

    SushiSwap (SUSHI)

    Ultra (UOS)

İçeriğin kaleme alındığı an itibarıyla en popüler Metaverse coin’ler bu şekilde. Ancak bu liste zamanla değişiklik gösterebilir.

metaverse metaverse nedir metaverse coinleri