Metaverse nedir? Metaverse arsa fiyatları ne kadardır? Metaverse coinleri

TAKİP ET

İnsanlar tarafından metaverse teknolojisi merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Metaverse nedir? Metaverse coinleri nelerdir? Metaverse arsa fiyatları ne kadardır? İşte ayrıntılar...

Reklam
Reklam

Metaverse ne demek? Metaverse arsa fiyatları ne kadar?  

Günümüzde bilgisayar, akıllı telefonlar, android cihazlar, 3D cihazlar sayesinde sanal dünyaya dönmesi sağlanmaktadır. Metaverse sanal dünyaya dönüştürülmesini inandığı için yatırımlar almaktadır. Günümüzde önemli metaverse yatırımcıların başında Oculus şirketi Facebook gelmektedir. 
Sanal ortamda metaverse teknolojisi satılmaya başlandı. Metaverse sayesinde sanal yatlar bile satılmaktadır. İnsanlar tarafından metaverse teknolojisi merak edilmekte ve araştırılmaktadır. 
Dünyanın en önemli metaverse yatırımcısı, sanal gerçeklik cihazları geliştiren şirket Oculus'u 2 milyar dolara satın alan Facebook'tur. Hatta Facebook, Microsoft gibi önemli yazılım şirketleriyle bu alanda işbirliği anlaşmaları imzalamıştır.
Metaverse nedir?
İlk kez 1992 yılında Neal Stephenson'ın bilim kurgu romanı Snow Crash'de ortaya çıkmıştır. Kurgusal bir dünyayı anlatmaktadır. Öyle ki metevarse, ilk dönemlerde abartılı bir gelecek perspektefi olarak eleştirilmiştir.
Özellikle Facebook'un ilgi duyması ile metaverse kavramı ön plana çıkmıştır. Böylelikle Facebook milyonlarca insanın metaverilerine sahip olmuştur. Yapay zeka bir dünyanın insanların bireysel sınırlarını tehdit eden endişeye yol açmıştır.
Metaverse, sanal bir kamu alanı hedeflemektedir. Kamusal alanda sanal para birimleri kripto para piyasası ile işlem görmektedir. Bundan dolayı metaverse internetin geleceği görülmektedir. Metaverse'ye giriş yapan ilk şehir Seul kentidir.
Sanal gerçeklik sayesinde alışveriş, sinemaya gitme, kafede zaman geçirmek gibi birden fazla eylemi fiziksel bir çaba sarf etmeden yapma fırsatı sunmaktadır. 
Metaverse coinleri nelerdir?
-Axie Infinity (AXS) 
-Decentraland (MANA)
-Defi Kingdoms (JEWEL)
-Enjin Coin (ENJ)
-Mobox (MBOX)
-My Neighbor Alice (ALICE)
-The Sandbox (SAND)
Metaverse nereden alınmaktadır?
1992 yılında Neal Stephenson'ın bilim kurgu romanı Snow Crash'de ilk kez ortaya çıkmıştır. İnsanlar fiziksel bir çaba sarf etmeksizin alışveriş yapma, kafede zaman geçirme gibi işlemleri yapacak. Metaverse son zamanlarda arsa satışı konusu ile gündeme gelmektedir. 
Sandbox, Ovr gibi metaverse platformu milyon dolarlık arsa satışı yapmıştır. Metaverse evreninde kültürel binalar, ibadethane yerleri satın alınabilmektedir. Metaverse evreninde kripto para geçerlidir. En popüler kripto para Decentraland'dır. 
Metaverse arsa fiyatları
İstanbul'da metaverse sanal ortamda arsa satılmaktadır. Özellikle Çırağan ve İstiklal caddeleridir. İstiklal caddesinde bulunan arsalar kalmamıştır. Gün geçtikçe metaverse arsa talepleri yoğunlaşmaktadır. Parsel şeklinde bölünüp satılmaktadır. 
Sanal arsa satın almak isteyen insanlar fiyatlarını merak etmektedirler. İstiklal caddesinin en düşük fiyatı 12 OVR (400 TL) alıcı bulmaktadır. Nişantaşında ise 8 OVR 250 TL'den satılmaktadır. 
Cami, stadyum, köprü gibi alanlar tükendi. Şu anda Türkiye'de 20 bine yakın arsa satışı yapılmış durumdadır. 

metaverse metaverse arsa fiyatları metaverse coinleri