Metaverse nedir? Metaverse'den nasıl arsa alınır, fiyatları ne kadar?

TAKİP ET

Sanal evren olan Metaverse üzerinden arsa satışlarının başlamasıyla birlikte talepler artmaya başladı. Yoğunlaşan taleplerin üzerine dikkat çeken bu durumla beraber birçok kişi Metaverse hakkındaki araştırmalarını hızlandırdı. Peki, Metaverse nedir? Metaverse'den nasıl arsa alınır, fiyatları ne kadar? İşte detaylar... 

Reklam
Reklam

Sanal evren olan Metaverse üzerinden arsa satışlarının başlamasıyla birlikte talepler artmaya başladı. Yoğunlaşan taleplerin üzerine dikkat çeken bu durumla beraber birçok kişi Metaverse hakkındaki araştırmalarını hızlandırdı. İşte detaylar...


Metavese nedir? 

Metaverse, Facebook ve Microsoft’un desteklediği kullanıcıların 3 boyutlu şekilde sanal dünyada kalabileceği bir uygulamadır. Metaverse 1992 yılında yazar Neal Stephenson’in bilim kurgu romanı olan Snow Crash’ta ilk olarak ortaya çıktı. 
Metaverse'nin Türkçe karşılığı ise sanal evrendir. Bilgisayarların dışında gerçekliği arttırılmış cihazların aracılığıyla sanal ortamda yaşam projesidir. 


Metaverse’den nasıl arsa alınır? 

Metaverse’den arsa alacak kişiler öncelikle sanal bir cüzdana sahip olmalıdır. Aksi takdirde Metaverse’den arsa satın almaları zorlaşabilir. Metaverse'den arsa almak isteyen kişilerin ilk olarak güzel bir konumda arsa seçmeleri gerekmektedir. Arsa seçimini yaptıktan sonra satış yapan firmayla anlaşılmalı ve sanal cüzdandan arsa için gerekli ödemeyi yapılmalıdır. Yapılan ödeme sonrası ise arsa sizin üzerinize geçer.  


Metaverse arsa fiyatları ne kadar? 

Türkiye'de 20 binden fazla satılan parsellerin yarısından fazlasının İstanbul’da olduğu belirtilmiştir. Hala satışı yapılmamış ve İstanbul’da olan güzel parseller bulunmaktadır. Bu parsellerin yerleri ve fiyatları ise şu şekildedir: 

İstanbul Boğazı yakınları: 250-600 TL 

İstiklal Caddesi ara sokak: 400-500 TL 

İstanbul Nişantaşı: 250-300 TL En pahalı olarak belirlenen yerler ise kıyı kesimleri. Bu yerlere çok fazla talep olduğundan ötürü yüksek fiyatlardan satışa sunulmaktadır. Konum ne kadar güzel olursa fiyatlarda da ona göre artış görülmektedir. 


Metaverse İstanbul arsa fiyatları ne kadar? 

Metaverse arsa satışlarında Türkiye’de en çok ilgi gören şehir İstanbul oldu. Bunun üzerine Metaverse’den arsa sahibi olmk istayenler ise İstanbul’daki arsaların fiyatlarını merak etmeye başladı. İstanbul’daki Metaverse arsa fiyatları 200 TL ile 15 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Metaverse İStanbul arsa fiyatlarını şu şekilde sıralayabiliriz: 

İstiklal Caddesi ara sokaklar 12 OVR: 400 TL 

Esenyurt 4 OVR: 125-200 TL 

Bağcılar 4 OVR: 125-200 TL 

Nişantaşı 8 OVR: 250 TL 

Beylikdüzü 4 OVR: 125-200 TL 

Avcılar 4 OVR: 125-200 TL 


Metaverse arsa alma siteleri nelerdir? 

Metaverse arsa satın alma siteleriyle sanla evren dünyasından kolaylıkla arsa sahibi olabilirsiniz. Metaverse’den arsa satın alma siteleri arasında öne çıkanlar arasında Mana, Axie Infinity, Sandbox, Decentraland ve Ovr yer almaktadır. 

Metaverse'den arsa alma siteler: 

Ovr 

Matrixworld Land Sale 

Sand box 

Decentraland 

Dvision Network 

myneighboralice 

Blocktopia 

Axie Infinity 

Mana 

Next earth 
2022 Meaverse coinleri 
Sanal dünyada ürün alımı gerçekleştirmek için en iyi 10 Metaverse coini şu şekildedir: 

Decentraland (MANA) 

Axie Infinity (AXS) 

Enjin Coin (ENJ) 

Degi Kingdoms (JEWEL) 

Teh Sandbox (SAND) 

Render Token (RNDR) 

İlluvium (ILV) 

Ufo GAming (UFO) 

Yield Guild Gaames (YGG) 

Mobox (MBOX) 
Metaverse coinlerinin yer aldığı borsalar 

Binance 

MEXC 

WairX 

PancakeSwap  

Gemini Borsası 

FMFW.io 

Kraken Borsası 

Hotcoin Borsası 

Huobi 

OKEx 

Mandala Exchange 

ZT 

metaverse metaverse nedir metaverse arsa fiyatları metaverse arsa nasıl alınır metaverse coinleri metaverse arsa metaverse arsa satın alma