Meteoroloji, 10 ilde sağanak ve kar yağışı beklenildiğini açıkladı!

TAKİP ET

Meteoroloji'den elde edilen son hava durumu tahminlerinde Marmara'nın batı bölgesinde kalan yerler dışında yurt genelinin yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Yetkililer, 10 il için sarı kodlu uyarı yayınlarken bu illerde kuvvetli sağanak ve kar yağışlarının etkili olması beklenildiği açıklandı.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 4 Şubat tarihine ait hava durumu tahmin raporu yayınladı. Yapılan sın hava durumu değerlendirmelerine göre ise yurt genelinde hava genellikle parçalı çok bulutlu olacak. Kıyı bölgelerde ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak yağışların görülmesi beklenirken bazı yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yapışların olacağı tahmin ediliyor. 

Diğer taraftan yetkililer 10 il için sarı kod içeren uyarılarda bulunurken bu illerin sırasıyla Giresun,  Bursa, Hakkari, Rize, Artvin, Van, Bilecik, Bolu, Trabzon ve Şırnak olduğu belirtildi. Bu illerde yaşayan vatandaşların sağanak ve etkili olacak olan kar yağışlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

 

meteorloji 4 şubat hava durumu istanbulda hava durumu sarı kodlu uyarı 10 ile sarı kodlu uyarı