Meteoroloji 25 il için kırmızı kod verdi! İstanbullular dikkat yine geliyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Temmuz 2022 hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Bugün tam 25 il için kırmızı kodlu uyarı verildi. İstanbul'un da aralarında bulunduğu illerde gök gürültülü ve şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 25 il için kırmızı alarm verildi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Esenyurt’ta yaşanan sel felaketinin ardından bugün İstanbul’un da aralarında bulunduğu illere şiddetli sağanak yağış uyarısı geldi. 13 Temmuz Hava durumu tahmin raporuna göre İç Anadolu’nun kuzey batısı, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Batı Karadeniz, Afyonkarahisar, Tokat, Isparta, Ardahan çevrelerinde yağışların etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika sağanak yağış uyarısı yayınladı. İstanbul’un da aralarında bulunduğu 25 ilde bugün şiddetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sağanak yağış özellikle göre İç Anadolu’nun kuzey batısı, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Batı Karadeniz, Afyonkarahisar, Tokat, Isparta, Ardahan çevrelerinde etkili olacak. İstanbul’da ise kısa süreli şiddetli sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor. Bugün Marmara ve Ege kıyılarında da şiddetli rüzgar bekleniyor.

13 Temmuz bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre 13 Temmuz Çarşamba günü İstanbul başta olmak üzere İç Anadolu’nun kuzey batısı, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Batı Karadeniz, Afyonkarahisar, Tokat, Isparta, Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde ise havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor.

Rüzgar sert esecek

Bugün hava sıcaklığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde mevsim normallerinin üstünde seyrederken diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde olacak. Rüzgar ise Marmara ve Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden yer er şiddetli olacak.

25 il için kırmızı alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda 25 il için de kırmızı alarm verildi. Sağanak yağış uyarısı yapılan iller şöyle; Kocaeli, Yalova, Sakarya, Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Kastamonu, Bursa, Bolu, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Isparta, Çankırı, Ankara, Ardahan, Tokat, İstanbul, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon ve Artvin.