Meteoroloji Ankara'yı uyardı: Hafta sonu da devam edecek

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporlarında yine Ankara'yı uyardı. Bugün bazı illerde kuvvetli sağanak yağış beklenirken özellikle akşam saatlerinde Ankara'da bir kez daha sel tehlikesi oluşabilir. Meteorolojinin uyarı yaptığı diğer iller ise Eskişehir, Kütahya çevreleri ve Afyonkarahisar oldu. bu şehirlerde yaşayanların şiddetli sağanak yağış sırasında tedbirli olmaları istendi.

Reklam
Reklam

Meteoroloji son hava durumu tahmin raporları Az önce yayınlandı. Özellikle sağanak yağışın Ankara'da bu akşam saatlerinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Bazı bölgelerde sağanak yağış hafta sonu ve yeni haftada da devam edecek. Yurdun Güney bölümlerinde ise sıcaklıklar artmaya başlıyor. Diğer bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredecek tahmin ediliyor. AFAD son dakika uyarısı ile özellikle Ankara'yı uyardı. Ankara, Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde bugün akşam saatlerinde şiddetli sağanak yağış görülecek.

AFAD son dakika sağanak yağış uyarısı geldi. Bugün Ankara, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde akşam saatlerinden itibaren şiddetli sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Gece saatlerinde de bu illerde etkili olması beklenen sağanak yağış hafta sonu sürece. Gelecek haftanın ilk günlerinde de yine şiddetli sağanak yağışın bu bölgelerde etkili olacağı tahmin ediliyor. AFAD ise son dakika uyarısı ile Özellikle Ankara'da yaşayan vatandaşları su baskını ve sel tehlikesine karşı uyardı.
 

Akşam saatlerinde şiddetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarısına göre bugün akşam saatlerinde İç Anadolu'nun kuzey ve Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ankara virgülü Afyonkarahisar, Kütahya, Samsun’un doğusu, Çorum, bilecek, Tokat, Bursa'nın güneyi ve Balıkesir'in güneydoğusunda yerel olmak üzere şiddetli sağanak yağış bekleniyor.
 

Hafta sonu da devam edecek

Ankara, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde sağanak yağışlar hafta sonu da etkili olmaya devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD tarafından yapılan uyarılar da bu bölgelerde bulunan vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.