Meteoroloji bayram havasına açıkladı! Cuma başlayacak, bayram boyu sürecek!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bayramda hava nasıl olacak sorusuna yanıt verdi. Kurban Bayramı öncesinde plan yapmaya başlayanlar için kötü haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son hava durumu tahmin raporuna göre cuma gününden itibaren tüm yurtta hava değişiyor. Bayramın ilk gününden itibaren Türkiye genelinde yağışlı bir hava hakim olurken yağışların Bayram boyunca devam edeceği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Türkiye Bugünden itibaren aşırı sıcak havanın etkisi altına giriyor. Ancak hemen sonrasında cuma gününden itibaren de şiddetli sağanak yağışlar başlıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre cuma gününe kadar yağış olmayacak. Ancak Cuma günü başlayacak olan yağışlar Bayram boyunca da devam edecek. Yurdun bir bölümü sağanak yağışın etkisi altına girerken bir bölümünde de hava sıcaklığının 40 dereceye kadar yükseleceği öğrenirdi. Sağanak yağışların Kurban Bayramı'nın 1. günü ve 2. günü de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Cumaya kadar kavrulacağız

Türkiye'nin bazı bölgelerinde Bugünden itibaren sıcak hava dalgası etkili olmaya başlıyor. Termometre aşırı sıcak havaları gösterirken Edirne'de hava sıcaklığının 35 dereceye yükseleceği tahmin ediliyor. İzmir ve Manisa'da beklenen hava sıcaklığı 38 derece olurken Antalya'da da 37 derece yükselecek. Bugünden itibaren Adana’da bugün hava 35 derece, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Batman ve Diyarbakır'da ise 38 derecenin üstünde olacak. Yurdun diğer bölgelerinde ise beklenen hava sıcaklığının mevsim normallerinde olacağı tahmin ediliyor. Cuma gününe kadar yurtta yağış beklenmiyor.

Sağanak yağışlar bayramda da etkili olacak

Aşırı sıcakların etkisi salı ve çarşamba günü daha da artacak. 7 Temmuz Perşembe günü ise Doğu Anadolu bölgesinde sıcaklık artışı görülecek. Elazığ, Erzincan, Tunceli, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan iller sıcak hava dalgası ile birlikte kaldırılacak. Sıcaklıkların bu bölgelerde 38 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Ancak Bayram arifesinde hava sıcaklıkları hemen değişecek. Yurdun bir bölümünde aşırı sıcaklar etkili olmaya devam ederken bir bölümünde ise sel ve su baskınlarına sebep olabilecek sağanak yağışlar görülecek. Özellikle Marmara ve Doğu Karadeniz bölgesi için meteorolojiden uyarı geldi.

8 Temmuz Cuma gününden itibaren İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ ve Edirne'de çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Erzurum, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Artvin, Gümüşhane ve Erzincan'da ise Kurban Bayramı öncesi yine şiddetli sağanak yağışların etkili olacağı açıklandı. Bayram boyunca Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 40 derece sıcaklık görülecek.