Meteoroloji bu bölgeler için kırmızı uyarı verdi! Çok kuvvetli olacak, sel ve su baskınları olabilir

TAKİP ET

Meteoroloji 27 Haziran hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Özellikle Batı Karadeniz için kırmızı kodlu uyarı yapan Meteoroloji 5 ilimizde çok şiddetli sağanak yağış görüleceğini duyurdu.

Reklam
Reklam

Son dakika haberi… Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahmin raporu yayınlandı. 27 Haziran 2022 Pazartesi hava durumu tahminlerine göre özellikle Düzce, Bartın, Kastamonu Karabük ve Sinop'ta çok şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Ani sel ve su baskını gibi olayların meydana gelebileceği bölgede vatandaşlar kırmızı kodlu uyarı ile uyarıldı. Zonguldak ve Düzce'de belediyeler alarm durumuna geçerken engelli ve hamile kamu personelinin idari izinli sayılmasına karar verildi. Sinop'ta ise tedbir amaçlı 3 köy boşaltıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 27 Haziran 2022 Pazartesi hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarılarına göre Batı Karadeniz Bölgesi'nde çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop için meteoroloji kırmızı alarm verdi. Gece saatlerinden itibaren bölgede yaşayan vatandaşlar sarma beyti tutmaya başlarken Valilik kararı ile Zonguldak ve Düzce'de engelli ve hamile kamu personelinin bugün idari izinli sayılacağı öğrenildi. Sinop'ta ise tedbir amaçlı 3 köy boşaltıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü peş peşe yayınladığı uyarılarla bölgede bulunan vatandaşların yaşanabilecek olan olumsuzluklara karşı tedbirli olmasını istedi.
 

27 Haziran 2022 hava durumu

27 Haziran 2022 hava durumu tahminleri meteoroloji tarafından yayınlandı. Hava durumu tahmin raporuna göre Türkiye geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Karadeniz, Marmara'nın kuzeyi ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kütahya, Muş çevreleri ile Adana'nın Kuzey çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kırıkkale, Ankara, Yozgat ve Tokat çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış beklenirken Sakarya, Bolu, Düzce, Çankırı, Çorum ve Amasya çevreleri ile Samsun'un batısında yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Karabük ve Sinop zirvelerinde ise yağışlar çok şiddetli olacak.
 

Şiddetli rüzgar görülecek

Marmara, Akdeniz ve Ege kıyılarında hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyrederken yağış olacak bölgelerde ise mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Özellikle Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerinde Güney yönlerden orta kuvvette rüzgar bekleniyor. Batı Karadeniz'de ise kuzey ve Kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar görülecek. Rüzgar hızını saatte 60 kilometreye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.