Meteoroloji'den 14 ilde sağanak yağış uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9 Haziran 2022 hava durumu tahmin raporları yayınlandı. İstanbul Bursa ve Edirne olmak üzere çok sayıda il için şiddetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Hafta sonu plan yapmaya hazırlananlara da uyarı gelirken yağışlar cumartesi pazar günleri de devam edecek. 9 Haziran 2022 hava durumu ve detaylar haberimizde…

Reklam
Reklam

Meteoroloji son dakika hava durumu uyarısı Az önce yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün 14 ilde şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Aralarında İstanbul, Bursa ve Edirne'nin de bulunduğu illerde sağanak yağış geçişleri nedeniyle oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların tedbirli olması istendi. Hava sıcaklığı ise bugün mevsim normallerinde seyretmeye devam edecek.

Öğleden sonra başlayacak olan sağanak yağışın etkili olacağı iller Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından şu şekilde sıralandı; İstanbul, Bursa, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Tekirdağ, Osmaniye, Adana, Mersin'in doğusu, Erzincan, Kahramanmaraş'ın batısı, Erzurum, Ardahan ve Kars çevreleri ile Çatalca ve Silivri de sağanak yağış geçişleri görülecek. Ayrıca İç Anadolu'nun iç kesimleri ve Karadeniz'in iç kesimleri de bugün yağışlı olacak.
 

Hafta sonu da sağanak yağış var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hafta sonu içinde sağanak yağış uyarısı yapıldı. Özellikle İstanbul'da yaşayanların hafta sonu şemsiyesini almadan dışarı çıkmaması istenirken Kent genelinde sağanak yağış geçişlerinin olabileceği konusunda uyarı verildi. Hava sıcaklıkları ise sağanak yağışa rağmen mevsim normallerinde seyretmeye devam edecek. Bazı bölgelerde ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde çıkacağı tahmin ediliyor.

Sel ve su baskınlarına dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede 14 ilde beklenen sağanak yağışların zaman zaman şiddetli olacağına dikkat çekildi. Sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek olan su baskını, ani sel, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı konusunda vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.