Meteoroloji'den 20 il için kritik uyarı! Yağmur, kar, sis ve pus geliyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni haftanın hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre 17 ilde soru 3 ilde turuncu uyarı verildi. Özellikle 6 ilde kuvvetli Rüzgar görülecek.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın başlaması ile birlikte güncel hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Yeni hava durumu tahminlerine göre ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken Marmara'nın doğusu, batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, hatay, Van, Kahramanmaraş, Bayburt Gümüşhane çevreleri ile Adana'nın Kuzey kesimlerinde yağış bekleniyor.

Özellikle kıyı kesimlerde yağışların Karla Karışık Yağmur şeklinde görüleceği tahmin edilirken Güneydoğu Anadolu'nun batısı Sinop ve Hatay çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağış görülecek. Ayrıca Marmara Bölgesi'nde ve Karadeniz Bölgesi'nde pus ve Sis hadisesi bekleniyor.

Meteorolojiden 20 il için önemli uyarı

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 20 il için önemli uyarı yapıldı. Sarı kodlu uyarının yapıldığı iller Adana, Antalya, Adıyaman, Diyarbakır, Bolu, Mersin, Hatay, Malatya, Kastamonu, Kahramanmaraş, Zonguldak, Mardin, Karaman, Düzce ve Osmaniye oldu. Meteorolojiden turuncu kodlu uyarı yapılan iller ise Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep oldu.

Belediyeler teyakkuza geçti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Belediyelerde teyakkuz durumuna geçti nokta uyarının yapıldığı kentlerde bulunan rögarlar temizlenirken sağanak yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı önlem alındı.