Meteoroloji'den 4 bölge için sağanak yağış uyarısı!

TAKİP ET

Meteoroloji'den edinilen son hava tahmin raporlarına göre 4 bölgede sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Yayınlanan 5 günlük hava durumunda ise yağışların beklenildiği iller açıklandı.

Reklam
Reklam

2022 yılına mevsim normallerinin üstünde sıcaklıkla giren Türkiye, kuraklığa karşı yağışların gelmesini merakla beklerken Meteoroloji'den beklenen haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı son hava durumu raporlarında 4 bölge için sağanak yağış uyarısında bulunuldu. 


Karadeniz bölgesi başta olmak üzere toplam 4 bölgede görülecek olan sağanak yağışlarda İstanbul dikkat çekerken yapışların genellikle Marmara, Ege, Akdeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde görüleceği belirtildi.

HANGİ İLLERE SAĞANAK YAĞMUR VAR?

Meteoroloji'den elde edilen son hava durumu değerlendirmelerinde yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu hava etkisi altında olacağı, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları ile birlikte Manisa ve Konya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 


Yağışlar genellikle Edirne'de ve Kırklareli'de, Tekirdağ'ın iç kesimlerinde, Çanakkale Gelibolu'da, Eceabat ve Gökçeada ilçelerinde ve Antalya'nın doğu bölgelerinde kuvvetli olarak yağması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde ise doğu kesimlerde buzlanma ve don olaylarının görüleceğinin tahmin edildiği raporlarda iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis beklendiği aktarıldı.

Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik beklenmezken yurt genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği bildirildi. Rüzgarın ise güney ve doğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden hafif şiddette ara sıra da orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İŞTE METEOROLOJİ'NİN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ 

7 OCAK CUMA



8 OCAK CUMARTESİ

9 OCAK PAZAR


10 OCAK PAZARTESİ


11 OCAK SALI

meteoroloji sağanak yağış hava durumu hafta sonu hava durumu istanbul