Meteoroloji'den 5 günlük hava durumu raporunda şiddetli kar uyarısı yapıldı!

TAKİP ET

Meteoroloji'nin yayınladığı 5 günlük hava durumu raporunda bazı bölgeler için şiddetli kar uyarılarında bulunuldu. Yetkililer kar yağışlarının Çarşamba ve Perşembe günü geleceği bilgisini de paylaştı.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve 6 Şubat ile 10 Şubat tarihleri arasını içeren 5 günlük hava durumu tahminlerinde soğuk hava dalgasının bazı bölgeleri terk edeceği belirtilirken bazı bölgelerde yoğun kar  yapışlarını etkisini göstereceği bildirildi. Hava tahmin raporunda Çarşamba günü başlayacak olan kar yağışlarının bazı yerlerde şiddetli geçeceğinin tahmin edildiği de aktarıldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde havanın çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile birlikte Kastamonu, Bartın ve Sinop çevrelerinin sağanak yağışlı, Artvin ve Ardahan çevrelerinin ise kar yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kalan yerlerle Doğu Anadolu'nun yükseklerindeki eğimli yerlerde çığ riskinin bulunduğunun bildirildiği raporda özellikle gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği belirtildi.

Hava sıcaklılarının yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin edilirken yurt genelinde havanın mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtildi. 

İŞTE TÜRKİYE'NİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

6 ŞUBAT PAZAR



7 ŞUBAT PAZARTESİ



8 ŞUBAT SALI



9 ŞUBAT ÇARŞAMBA 


10 ŞUBAT PERŞEMBE 


 

meteoroloji 5 günlük hava durumu istanbul hava durumu kar yağışı