Meteoroloji'den aşırı sıcak uyarısı: Tam 44 derece olacak, kronik hastalığı olanlar çıkmasın

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika uyarısı geldi. Şiddetli sağanak yağışların ardından aşırı sıcak havalar geliyor. Özellikle Antalya ve Muğla gibi tatil bölgelerinde yaşayanları uyaran Meteoroloji, 44 dereceye kadar sıcaklık artışının olacağını belirterek kronik hastalığı olanların sıcaklığın yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamaları yönünde uyarı yaptı.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yapılan son değerlendirmelere göre bazı iller sağanak yağışa teslim olurken, özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında ise aşırı sıcak hava etkili olacak. Valilikler ise Antalya ve Muğla çevreleri için yangın riski uyarısında bulundu. Muğla ve Antalya’da hava sıcaklığı 44 dereceye kadar çıkacak.

Bazı illerde sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son daha durumu tahmin raporu yayınlandı. 5 günlük hava durumu raporuna göre yurdun kuzey kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Amasya'nın kuzey çevreleri, Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile Artvin, Tokat, Erzurum, Ardahan ve Kars’ta ise yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde ise yağış beklenmiyor.

Hava sıcaklığı 44 dereceye çıkacak

Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında Valiliklerden de yüksek sıcaklık uyarısı geldi. Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 19-25 Temmuz tarihleri arasında il genelinde hava sıcaklıklarının 44 dereceye kadar çıkabileceği uyarısı yapıldı. Ayrıca Valilik, orman yangını riskine karşı da vatandaşları uyardı.

Muğla Valiliği tarafından yapılan uyarıda da kent genelinde hafta boyunca yüksek sıcaklık görüleceği ifade edilirken, 21 Temmuz tarihinde ise şiddetli rüzgar beklendiği vurgulandı.

İstanbul’da kavrulacak

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de bu haftanın hava durumunu CNN Türk ekranlarında değerlendirdi. Türkiye’de özellikle Cuma günü Marmara, Ege ve Akdeniz’de Sıcak hava dalgasının etkili olacağını belirten Şen, hava sıcaklığının Ankara’da 32, Antalya’da 40, İstanbul’da 40 derecelere kadar yükseleceğini dile getirdi. Sıcak havanın İstanbul’da 2-3 gün etkili olmasının beklendiğini belirten Şen, Akdeniz’de ise 5 gün boyunca yoğun sıcaklıkların süreceğini söyledi.