Meteoroloji'den İstanbul başta olmak üzere birçok ile kar uyarısı!

TAKİP ET

Meteoroloji'den elde edilen son verilere göre, Balkanlardan gelecek olan kar yağışı İstanbul'dan başlayacak ve diğer illere kadar ilerleyecek. Yetkililer, İstanbul başta olmak üzere aralarında Kırklareli ve Edirne'nin de olduğu çok sayıda ile kar uyarısı yaptı.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Şubat-4 Nisan tarihleri arasını gösteren hava durumu tahmin raporunu internet sitesi üzerinden yayınladı. Yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu geçmesi beklenirken Marmara bölgesi, Ege bölgesi, Akdeniz bölgesi ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında kalan yerlerde yağışlı havanın görüleceği bildirildi. Ayrıca yapışların Batı ve Orta Karadeniz ile birlikte Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Konya, Adıyaman, Diyarbakır ve Gaziantep çevrelerinde de etkili olacağı kaydedildi.



Genel olarak yağmur ve sağanak olarak başlayacak olan yağışlar, gece saatlerinden itibaren Trakya, Batı Karadeniz, Bilecik, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir'de karla karışık yağmur ve yer yer kar şekline dönecek. Yağışların; bu akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında kalan yerlerle Kuzey Ege kıyılarında, yerel olarak kuvvetli olması beklenirken gece saatlerinden itibaren de Aydın, Muğla, Denizli ve Uşak çevreleri ile birlikte Ankara, Kırıkkale ve Çorum çevrelerinde de yoğun kar yağışının beklenildiği aktarıldı.



HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Hava sıcaklıklarının ise Batı kesimlerde 2 ila 4 derece kadar azalacağı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise 1 ila 3 derece artacağı bildirilirken diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı söylendi. Rüzgarın ise genellikle güney tarafından Trakya ile yarın zamanla batı kesimlerde ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sırada da orta kuvvette esmesi bekleniyor.
 

meteoroloj 5 günlük hava durumu meteoroloji kar uyarısı istanbulda hava durumu