Meteoroloji'den İstanbullulara kötü haber: Yağışlar geri dönüyor..

TAKİP ET

Meteoroloji'den elde edilen hava durumu tahminlerinde başta İstanbul olmak üzere bir çok yerde sağanak yağışlar görülecek.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı 5 günlük hava tahmin raporunda son günlerde etkili olan güneşli havaların yerini sağanak yağışlı günlere bırakacağı belirtildi. Yurdun birçok yerinde etkili olan sıcak havanın ise önümüzdeki birkaç gün içerisinde etkisini kaybedeceği hafta sonuna doğru yurdun büyük bölümünde yağışlı havaların görüleceğinin tahmin edildiği aktarıldı.



Doğu Anadolu'da soğuk havaların etkisini devam ettireceğinin belirtildiği hava tahmin raporunda bölgede havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği ve özellikle Ağrı ve Iğdır çevrelerinin ise gece saatlerinden itibaren hafif kar ve karla karışık yağmurlu geçmesinin beklenildiği kaydedildi. Gece ve sabah saatlerinde meydana gelebilecek olan buzlanma ve don olayına karşılık vatandaşların dikkatli olmaları istenirken yer yer sis ve pus hadisesinin de görülebileceği belirtildi.



SAĞANAK YAĞIŞLARIN YAŞANACAĞI İLLER

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile birlikte, İstanbul, Hatay, Düzce, Osmaniye, Bartın, Ordu, Zonguldak, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı geçmesinin beklenildiği ayrıca yağışların Balıkesir'in kuzey, Adana ve Kastamonu'nun da kıyı kesimlerinde görülecek. 



Bilecik, Bolu, Bingöl, Muş, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin de karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin edilirken diğer yerlerde hava az bulutlu ve açık geçecek. 

meteoroloji istanbul hava durumu sağanak yağış sağanak yağış olan iller