Meteoroloji'den kritik uyarı! Son 35 yılın en güçlü kar fırtınası geliyor..

TAKİP ET

Sibirya yönlü kar fırtınasının İstanbul'a geleceği bilgisini paylaşan Meteoroloji yetkilileri, gelecek olan kar fırtınasının son 35 yılın en güçlüsü olarak adlandırıyorlar.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul için beklenilen kar fırtınası bu hafta içerisinde geliyor. Sibirya tarafından gelecek olan kar fırtınası ise İstanbul'dan sonra Türkiye'yi etkisi altına alacak. 



Yetkililerin "Aybar" olarak adlandırdığı kar fırtınasının İstanbul'u etkisi altına aldıktan sonra yurdun büyük bir bölümüne de geçeceği bildirildi. Çarşamba günü ilk olarak karla karışık başlayacak olan yağmurun ardından yoğun kar etkisini gösterecek ve bu kar yağışları da günlerce sürdürecek. İlk olarak Marmara Bölgesi, İstanbul ve Balıkesir çevrelerinde şiddetini artıracak olan kar yağışları sırasında okulların bir kapatılabileceği söyleniyor.



SON 35 YILIN EN BÜYÜK KAR FIRTINASI

Sibirya tarafında Türkiye'ye gelecek olan Aybar Kar Fırtınası'nın son 35 yılın en büyük ve en kuvvetli kar fırtınası olacağını bildiren yetkililer Aybar fırtınası nedeniyle Türkiye'de uzun süreden sonra ilk defa çok soğuk bir Mart ayını yaşayacağını ifade ediyorlar. 

 

meteoroloji aybar kar fırtınası sibirya kar fırtınası ne zaman son 35 yıl istanbulda hava durumu