Meteoroloji'den üç bölgeye kritik uyarı: Kuvvetli geliyor!

TAKİP ET

Meteoroloji'den elde edilen son hava durumu verilerinde üç bölge için kritik uyarı yapıldı. Antalya'nın batısında kalan yerlerle Akdeniz, Marmara'nın Doğusu ile Batı Karadeniz'in kuvvetli yağışların etkisi altında olacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan hava durumu raporlarında Antalya'nın batısında olan yerlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği ve yağışların da yer yer kuvvetli olmasının beklenildiği bildirildi.



Antalya'nın doğusu ile birlikte Konya'nın güney kesimlerinde olan yerlerinde sağanak yağışların etkisi altına gireceğinin bilgisinin paylaşıldığı hava tahminleri raporunda Mersin ve Karaman çevreleri ile Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın beklenildiği aktarıldı.



Meteoroloji yetkilileri sağanak yağışlardan dolayı bu bölgede yaşayan vatandaşların meydana gelebilecek ani sel, su baskınları, yıldırım ve dolu yağışı gibi bazı olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları isterken er yer kuvvetli olması beklenilen sağanak yağışların, 1500 metre rakımlı yerlerde kar olarak başlayabileceği ve bin metre üzeri rakımlı alanlarda yoğun olarak beklediklerini açıkladılar.



Perşembe günü sabah saatlerinde ise Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde beklenilen sağanak yağışlarında yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca aynı saatlerde Marmara'nın güneyi ile birlikte Kuzey Ege'de de kuzey ve kuzey doğu yönlerinden  kısa süreli fırtınanın olması bekleniyor.

 

meteoroloji hava durumu istanbulda hava durumu sağanak yağış uyarısı