Meteoroloji'den uyarı! Çöl sıcakları yerini sağanak yağışlara bırakıyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni haftanın ilk gününe ilişkin hava durumu tahmin raporları geldi. Yapılan yeni değerlendirmelere göre hava sıcaklığı 4 ila 9 derece arasında düşecek. Çöl sıcakları yerini sağanak yağışlara bırakacak.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yeni haftanın başlaması ile birlikte hava durumu tahminlerini açıklayan meteoroloji, hava sıcaklıklarında 4 ila 9 derece arasında düşüş beklendiğini bildirdi. Hava sıcaklıklarındaki düşüşle birlikte çöl sıcakları gidecek yerine serin ve yağışlı hava gelecek.

19 Eylül 2022 hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey ve iç kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve orta Toroslar ile orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer yerlerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

Sıcaklıklar 4 ila 9 derece arasında azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre sıcaklıklar Bugün itibarıyla İç Anadolu, İç Ege, Marmara Bölgesi, Karadeniz Bölgesi'nde hissedilir derecede azalacak. Bu bölgelerde 4 ila 9 derece arasında sıcaklık düşüşü beklenirken diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar kuvvetli olacak

Rüzgar ise bugün genellikle Kuzeyli yönlerden Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli olacak. Kuzey Ege'de Sabah saatlerinde kuvvetli Rüzgar bekleniyor.