Meteoroloji il il uyardı: Çok şiddetli geliyor tedbir alın

TAKİP ET

Meteoroloji 15 Haziran 2022 hava durumu tahmin raporu açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Açıklama ile birlikte bazı illerde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı ortaya çıktı. Yayınlanan rapora göre şiddetli sağanak yağış olacak bölgelerde sel ve su baskını tehlikesi bulunuyor.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tarafından 15 Haziran hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yapılan açıklamaya göre bugün yurtdışında sağanak yağış etkili olacak. Özellikle Ankara ve İstanbul'da yağışların durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Peki, Ankara'da sağanak yağış olacak mı? İstanbul'da sağanak yağış var mı? 15 Haziran 2022 meteoroloji il il hava durumu tahminleri ve detaylar haberimizde…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava durumu tahmin raporuna göre hava sıcaklıkları bugün mevsim normallerinde seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzey ve Akdeniz kıyıları ile güney doğu kesimlerde Güneyli yönlerden hafif şiddette esecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve yağış alacak bölgelerde ise rüzgarın şiddetli olacağı tahmin ediliyor.
 

Şiddetli sağanak yağış bekleniyor

Mesaj Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son uyarılara göre Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Nevşehir, Aksaray, Niğde, Rize ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Bu illerde yaşayan vatandaşların sağanak yağış sırasında oluşabilecek olan olumsuz koşullara karşı dikkatli olmaları istendi.
 

Yağış beklenen bölgelere kuvvetli Rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aynı zamanda sağanak yağışın etkili olacağı tahmin edilen bölgeler içinde kuvvetli Rüzgar uyarısında bulundu. Kuvvetli Rüzgar sırasında oluşabilecek ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşların tedbir alması istendi.