Meteoroloji il il uyardı! Kuvvetli sağanak yağış geliyor: Bu illerde yaşayanlar dikkat

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hafa durumu tahmin raporu yayınlandı. Bugün birçok ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. İl il uyarı yayınlayan Meteoroloji saat de verdi. İşte sağanak yağışın etkili olacağı iller…

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 22 Mayıs 2022 pazar günü hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Meteorolojinin yeni hava durumu tahmin raporuna göre bugün yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Bugün öğle saatlerinden itibaren ise Marmara'nın Güney batısı, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun Güney ve Doğu su ile Edirne, İstanbul, Tekirdağ, Muğla, Kocaeli, Afyonkarahisar, Malatya, Mersin, Adıyaman, Gaziantep Birgül Ardahan Kilis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların kısa süreli ve yerel olacağı tahmin ediliyor.
 

Bu illerde Yaşayanlar dikkat

Diğer yandan Gece saatlerinde Adana'nın Doğu kesimleri, Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş'ın ilçeleri ve Hatay'ın Kuzey kıyılarında kuvvetli sağanak yağış görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu illerde yaşayan vatandaşları sağanak yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağırdı.
 

Hava sıcaklığı artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen son bilgilere göre İç ve Doğu kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece arasında artacağı tahmin ediliyor. Yurdun diğer bölgelerinde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar genellikle Kuzeyli yönlerden zamanla Akdeniz kıyıları ile Doğu kesimlerde Güneyli yönlerden hafif ara sıra orta şiddette esecek.
 

Gece saatlerinde kuvvetli rüzgar uyarısı

Pazar gece saatlerinden itibaren ise rüzgarın şiddetini arttıracağı tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli Rüzgar kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda kuvvetli Rüzgar sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.