Meteoroloji İstanbul, Ankara ve bir çok ile kar yağışı uyarısı yaptı!

TAKİP ET

Meteoroloji'den elde edilen son hava durumu tahminlerinde aralarında İstanbul ve Ankara'nın da olduğu birçok il için kar uyarısı yapıldı.

Reklam
Reklam

İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Son birkaç günün en çok sorularından biri olan soruya Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı hava tahmin raporuyla yanıt verdi. 



Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarının dışında kalan tüm yerlerin yağışlı geçeceği tahmin edildiği bildirildi. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olmasının beklenildiği hava tahmin raporlarında Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile birlikte İç Anadolu'nun kuzey ve batısının yüksek kesimlerinde de karla karışık yağmur beklenildiği aktarıldı. Kar yağışlarının ayrıca Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda da yer yer görüleceği ifade edildi.



Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda beklenen kar yağışlarının Ankara'nın güney ve doğusunda da görüleceği Kırıkkale, Kırşehir'in kuzey kısmında kalan yerler, Çankırı'nın güney bölgesi ve Çorum çevrelerinde beklenildiğinin aktarıldığı hava tahminlerinde Isparta, Çorum, Amasya, Gümüşhane, Bayburt, Samsun, Giresun, Konya, Kırşehir, Trabzon,  Batman ve Siirt çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlarını gelmesinin tahmin edildiği bildirildi.
 

meteoroloji kar yağışı uyarısı istanbula ne zaman kar yağacak istanbul hava durumu ankara hava durumu kar yağışı olan iller