Meteoroloji'nin 15 Şubat hava durumu raporunda sağanak yağış uyarısı!

TAKİP ET

Meteoroloji'den elde edilen 15 Şubat hava durumu tahminlerine göre yurdun bazı illerinde sağanak yağışların ve kar yağışlarının olabileceği belirtildi. 15 Şubat tarihini gösteren hava durumu tahminlerinde bu akşam Kocaeli ve Zonguldak çevrelerinin sağanak yağışlı, gece saatleri itibariyle de Muş ve Iğdır çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışının beklenildiği aktarıldı.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 15 Şubat hava durumu tahminlerine göre; yurdun büyük bir bölümünde yağış beklenmediği kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin de az bulutlu geçeceği tahmin edildiği belirtildi. Akşam saatlerine doğru ise Kocaeli ve Zonguldak çevrelerinde sağanak yağış, gece saatleri itibariyle de Muş ve Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının beklenildiği bildirildi.



Gece saatlerinden itibaren ise özellikle iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis olayının beklenildiğinin aktarıldığı hava tahmin raporlarında Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile birlikte Doğu Anadolu bölgesinin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerinde ise çığ riski bulunabileceği kaydedildi.

 

meteoroloji 15 şubat hava durumu sağanak yağış uyarısı istanbulda hava durumu