Meteoroloji'nin kar yağışı uyarısı İstanbul'u alarma geçirdi!

TAKİP ET

Meteoroloji yetkililerinde edinilen hava durumu verilerine göre Türkiye, uzun yıllardır en soğuk zamanını geçirmeye hazırlanıyor. Sibirya üzerinden gelen soğuk hava, yurt genelinde hava sıcaklıkları önemli derecede düşürürken yapılan kar yağışı uyarısıyla İstanbul'un alarma geçti. Meteoroloji yetkilileri İstanbul'un yanı sıra 33 il için sarı kodlu uyarı verdi.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu tahminlerinde Çanakkale, İzmir ile Aydın'ın kıyı kesimlerinin dışında kalan tüm bölgelerde aralıklı sağanak yağışlar görülecek. Sibirya üzerinden yurda giriş yapan soğuk hava dalgası hava sıcaklıkları önemli ölçüde düşürürken Türkiye'de bir çok yerinde etkisini gösteren kar yağışı İstanbul'u da etkisi altına alacak. 



Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde yağacak. İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ile doğusunda kalan yerlerde de karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak. 



Doğu Anadolu bölgesinde görülecek olan karla karışık yağmur ve kar yağışının; Bitlis, Bingöl,  Elazığ, Kars, Van,  Muş, Erzurum, Tunceli, Erzincan, Ağrı, Şırnak ve Hakkari'de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor..

İSTANBUL'DA KAR ALARMI

Kar yağışlarının genel olarak bugün Anadolu'da bugün etkili olmaya başlayacağının bildirildiği hava tahmin raporlarında bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul'da önce karla karışık yağmurun görüleceği Perşembe günü ise il genelinde yoğun kar yağışı etkili olacak. Cumartesi günü ise yağışlı havaların İstanbul'u terk edeceği belirtiliyor.



İstanbul genelinde beklenen kar yağışı nedeniyle kar alarmı verilirken Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı üzerinden 10 Mart tarihinden gerçekleştirmeyi planladığı 185 seferini olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.


 

meteoroloji sibirya kar yağışı uyarısı sibirya kar yağışı istanbulda hava durumu istanbula kar uyarısı