Meteoroloji son tahmin raporunu yayınladı! Bu bölgelerde hafta boyunca yağış devam edecek

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporları yayınlandı. Meteorolojiden bazı bölgeler için sağanak yağış uyarısı da geldi.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından haftanın hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yayınlanan yeni rapora göre Türkiye genelinde hafta boyunca kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca yağışlarla birlikte Yurt genelinde sıcaklık da birkaç derece azalacak. Güney ve Doğu bölgelerde ağırlıklı olarak sağanak yağış beklenirken Kuzeybatı kesimleri hariç tüm yurtta yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. İşte meteoroloji hava durumu tahmin raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yapılan değerlendirmelere göre yurdun büyük bölümünde sağanak yağış etkili olacak. Yağışlar Kuzeybatı kesimleri hariç yurt genelinde etkili olurken sağanak yağışla birlikte Hava sıcaklıklarında da düşüş görülecek.

Bazı illerde kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sağanak yağışların bazı illerde kuvvetli olacağı bildirildi. Özellikle Karadeniz bölgesinde şiddetli yağış sırasında oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. Ayrıca hafta boyunca Sabah saatlerinde Marmara, İç Anadolu, İç Ege, batı ve orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve Sis hadisesi görülebilir.