Meteoroloji sonrası İstanbul'a valilikten de uyarı geldi

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sıcaklıkta sert düşüş uyarısı vermişti. Meteorolojinin ardından megatente bir uyarıda valilikten geldi. İstanbul Valiliği şiddetli fırtına konusunda uyardı.

Reklam
Reklam

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları giderek düşüyor Ve kara kış yavaş yavaş etkisini hissettirmeye başlıyor. Haftanın ilk gününden itibaren Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklığında 6 ila 8 derece arasında düşüş beklendiği açıklanmıştı. Marmara Bölgesi'nin kuzey ve Kuzeydoğu yönlerden kuvvetli Rüzgar beklendiği de gelen bilgiler arasında yer aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısı sonrası İstanbul için bir uyarıda İstanbul Valiliği’nden geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'un yüksek kesimlerinde yer yer Karla Karışık Yağmur beklendiğini belirtirken soğuk havanın ise 3 gün sürmesi beklendiğini açıkladı. Hava sıcaklıkları İstanbul'da salı günü 5 ila 9 derece arasında çarşamba günü ise 7 ila 11 derece arasında olacak.

İstanbul Valiliği’nden uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın ardından bir uyarıda İstanbul Valiliği’nden geldi. Valilikten yapılan uyarı mesajında Şu ifadeler kullanıldı;

"#Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; Marmara Denizi'nde rüzgâr yarın ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın; Salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor."