Meteoroloji uyardı! 50 ilde sıcaklık düşüyor!

TAKİP ET

Meteoroloji, elli ile sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Bugün D. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, D. ve G.D Anadolu yağışlı geçecek. İşte meteorolojiden gelen o uyarı...

Reklam
Reklam

Meteorolojinin yaptığı değerlendirmeye göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, D. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerle G. Anadolu'da yağmur ile sağanak, yağış alan diğer bölgelerde kar ile karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; kıyı Karadeniz, D. Akdeniz, D. Anadolu'nun batı bölümüyle Karaman, Niğde, Aksaray ve Adıyaman bölgelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleriyle D. Anadolu'da yüksek kar örtüsüne meyilli eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor. İç ve doğu kısımlarda ise buzlanma ile don olayları bekleniyor. 

Sıcaklıklar düşecek!
Hava sıcaklığı, iç ile batıda 4-8 derece azalırken, doğu kesimlerinde 1-3 derece artış gösterecek.
Kuvvetli yağış bekleniyor!
Yağışın, kıyı Karadeniz, D. Akdeniz, D. Anadolu'nun batısıyla Karaman, Niğde, Aksaray ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiği için ani sel, su baskını, ulaşım aksamaları gibi olumsuz durumlara karşı önlem almak gerekiyor.
Kuvvetli rüzgar geliyor!
Batı kesimde kuzey yönlerder, doğu bölgelerinde güney yönlerden orta kuvvette, D. Marmara, Ege, B. Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ile G.doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve yer yer fırtına olarak esmesi beklendiği için ulaşımda aksama, soba ve doğalgazdan kaynaklanan zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

hava durumu yurt geneli hava durumu