Meteoroloji uyardı: İstanbul'da kar yağışı bekleniyor, sıcaklıklar 12 derece düşecek!

TAKİP ET

Meteoroloji'nin son hava durumu tahminleriyle birlikte vatandaşlara uyarı üzerine uyarılar geldi. Yapılan tahminlerde kar, sağanak yağış ve kuvvetli rüzgarın etkisinin artacağı belirtilirken hava sıcaklıklarının da bazı bölgelerde 4-12 derece arasında düşeceği bildirildi. Peki, İstanbul'da kar yağışı olacak mı? İşte, 1 Aralık hava durumu raporu..

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu değerlendirmelerine göre; Karadeniz bölgesiyle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağışlı havanın etkili olacağı belirtildi. Yapışların Doğu Akdeniz'in doğusundaki yerlerde de etkili olacağının aktarıldığı hava durumu raporlarında diğer yerlerin parçalı ve çok bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak ve yağışların yer yer kuvvetli olarak genellikle İç Anadolu'nun doğusunda, Karadeniz'in iç kesimlerinin 900-100 metre yükseklerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey bölgesinde görülecek. Doğu Anadolu'nun doğu bölgesinde yapışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (4 ila 12 derece) azalacağının belirtildiği hava durumu raporlarında genel olarak bazı bölgelerde de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI OLACAK MI?

Bolu Dağı'nın D-100 yolunun geçişinde sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve sis etkili olurken sisin özellikle Bakacak, Seymenler ve Karanlıkdere mevkilerinde yoğunlaştığı görüldü. Balkanlar'dan Türkiye'ye girmeye hazırlanan kar yağışı yavaş yavaş etkili olmaya başlarken Edirne'nin Bulgaristan'a sınır köylerinde akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışının aralıklarla devam ettiği öğrenildi. Balıkesir'in Ulus Dağı'nda da mevsimin ilk karı yağdığı bildirildi.



 

meteoroloji istanbul hava durumu kar yağışı 1 aralık hava durumu