Meteoroloji uyardı! Yarından itibaren kar yağışı geliyor

TAKİP ET

Meteoroloji tarafından sarı ve turuncu kodla uyarı geldi.35 kent kar yağışı için uyarılırken yarın beklenen karın geleceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika tahminlere ve uyarılara göre yarından itibaren beklenen karın yurda giriş yapacağı belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca 35 kente turuncu ve sarı kodlu uyarı yapıldı. Bugün yapılan değerlendirmelere göre bugün; Marmara, Ege, Akdeniz (Kahramanmaraş dışında), İç Anadolu (Sivas dışında) ile Batı Karadeniz`in (Sinop dışında) yağmur ve sağanak, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji`den 35 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardığı kentlerde beklenen kuvvetli fırtına sebebiyle bu iller uyarıldı.
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun bir bölümünde yarın sabah saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı olacağını açıkladı.

TURUNCU VE SARI KOD NE ANLAMA GELİYOR
TURUNCU KOD: Turuncu, havayla ilgili tehlikeli olan durumlarda kullanılıyor. Bu renkte uyarılan illerde genellikle hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor. 
SARI KOD: Sarı, havada potansiyel tehlike durum olabileceğine işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte bazı faaliyetler konusunda dikkatli olmak konusuna uyarıldı. 


 

Meteoroloji Uyarı