Meteoroloji uzmanı tarih verdi: Çok fena yağış geliyor, şemsiyeler yeniden çıkacak

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu hafta hava durumu ile ilgili yeni detayları paylaştı. Hafta ortasında sıcaklıklar hissedilir derecede azalacak ve yağmurluk başlayacak. Kısa süreliğine de olsa yaz havası gelini serin ve yağışlı havaya bırakacak. Meteoroloji Uzmanı Profesör Doktor Orhan Şen de sağanak yağışlarla ilgili önemli uyarılarda bulundu. İşte meteoroloji son hava durumu tahmin raporu…

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni hafta hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Hafta başında hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyredecek ancak hafta ortasından itibaren sıcaklıklar düşüyor. Özellikle çarşamba ve perşembe günü Yurt genelinde sıcaklıklarda hissedilir derecede azalma olacak. Meteoroloji Uzmanı Profesör Doktor Orhan Şen de hava sıcaklıkları konusunda vatandaşları uyardı. Çarşamba gününden itibaren serin ve yağışlı havanın etkili olmaya başlayacağını belirten Profesör Doktor Orhan Şen, özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara'nın dikkatli olmasını istedi.
 

Yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni haftanın hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Buna göre Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer alan bölgelerde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Aynı zamanda hafta ortasından itibaren Yurt genelinde hava sıcaklıklarında hissedilir derecede düşüş görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarındaki düşük sonrası sağanak yağış da etkili olmaya başlayacak.
 

Sağanak yağış beklenen iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağışı beklenen iller ile sıraladı. Buna göre çarşamba gününden itibaren Marmara'nın güneyi ve Trakya'nın kuzeybatısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, iç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Ordu ve Bolu çevreleri, Doğu Anadolu'nun doğusunda sağanak yağışlar etkili olacak. Uzamanlar sağanak yağış sırasında oluşabilecek sel ve su baskınları konusunda da vatandaşları uyardı.
 

Meteoroloji uzmanı sosyal medyadan tarih verdi

Meteoroloji Uzmanı Profesör Doktor Orhan Şen de sosyal medya hesabından yağışlı hava ile ilgili detaylı bilgileri paylaştı. Hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren 16 dereceye kadar düşeceğini belirten Şen, Özellikle Marmara Bölgesi'nde yaşanacak olan sıcaklık düşüşü ile sağanak yağışların yoğun olacağını söyledi.