Meteoroloji uzmanından soğuk ve yağışlı hava uyarısı

TAKİP ET

Türkiye son birkaç gündür sıcak havanın etkisi altına girdi. Ancak meteoroloji uzmanı Ekim ayının ilk haftası için uyardı. Soğuk ve yağışlı hava geliyor hazırlıklı olun.

Reklam
Reklam

Türkiye’de son birkaç gün içinde hava sıcaklıkları artarken bunaltıcı bir hava hakim olmaya başladı. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda Ekim ayının ilk haftası için vatandaşları uyardı. Yaptığı paylaşımda 6 Ekim tarihinden itibaren serinlemenin başlayacağını belirten Kerem Ökten, tüm sıcaklıkların ortadan kalkacağını söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Türkiye genelinde bugün güneşli bir hava hakim olacak. Sıcak havalar son günlerde bunaltma ya devam ederken meteoroloji uzmanı Kerem Ökten yağışlı döneminin başlayacağı tarihi verdi. Dikkat çeken uyarılarda bulunan Kerem Ökten, sıcaklıkların 6 Ekim tarihinden itibaren ortadan kalkacağını söyledi.

Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 6 Ekim tarihinden itibaren Türkiye genelinde serinlemenin yayılacağını söyledi. Geceleri daha da soğuk olacağını belirten Kerem Ökten aynı zamanda yağışlı havanın da hakim olacağını dile getirdi. 6 Ekim tarihinden itibaren havalarını artık sonbahar modunda olacağını belirten Kerem Ökten 7 Ekim tarihi itibariyle ise Tüm Türkiye'de sıcakların sona ereceğini ifade etti.

İstanbul için son 38 saat

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı; “Az kaldı İstanbul. Son 38 saat. Ondan sonra ferahlayacağız. Artık bunalma yok. Rüzgar hep kuzeyden püfür püfür esecek.”