Meteorolojiden 9 kendi için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmini raporlarının ardından 9 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Uyarı verilen iller arasında İstanbul ve İzmir'de yer alıyor.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahmini raporlarına göre Türkiye genelinde hava bugün parçalı ve çok bulutlu olacak. Ancak bazı illerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tam 9 il için sarı ve turuncu kodu uyarı verdi. Şiddetli sağanak yağışı beklenen iller arasında İstanbul ve İzmir'de yer alıyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Bugün Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi'ni Birgül Akdeniz Bölgesi, Doğu Anadolu'nun güneybatısında, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Zonguldak, Karabük, Ankara, Düzce Birgül Bartın, Bolu, Eskişehir, Kırşehir, Çankırı, Giresun, Ordu ve Diyarbakır çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Ayrıca İstanbul ve İzmir'de de şiddetli sağanak yağışın etkili olacağı bildirildi. Yağışlar bu bölgelerde gün boyunca devam edecek.