Meteorolojiden dondurucu soğuk uyarısı! 12 derece birden düşecek

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden dondurucu soğuk uyarısı geldi. Hava sıcaklığı 12 derece birden düşecek. Bu hafta birçok ilde kar yağışı etkili olacak.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporları yayınlandı. Hafta sonu yaşanan bahar havası bugünden itibaren sona eriyor. Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Meteoroloji’den yapılan uyarıda vatandaşların soğuk ve yağışlı havaya karşı tedbirli olması istendi. Hava sıcaklığı 12 derece birden düşecek, bazı illerde kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji Türkiye’yi etkisi altına alacak soğuk hava dalgası için uyarı yaptı. Haftanın ilk gününde yeni hava durumu tahminlerini açıklayan Meteoroloji, Karadeniz Bölgesi üstünden gelen soğuk hava dalgasının bugünden itibaren yurda giriş yapacağını duyurdu. Meteorolojiden yayınlanan son hava durumu tahmini raporuna göre Bugünden itibaren Soğuk hava ile beraber Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun Güney ve Doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Akdeniz'in yüksek kesimlerinde Karla Karışık Yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bu bölgelerde yaşayan vatandaşların soğuk hava ve kar yağışına karşı tedbirli olmaları istendi.

Kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre Yarından itibaren soğuk havanın etkili olmaya başlayacağı bölgelerde kar yağışı bekleniyor. Batı bölgelerde ise kuvvetli Rüzgar görülecek. Meteoroloji rüzgar sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

Sıcaklıkları 12 derece düşecek

19 Aralık Pazartesi gününden itibaren Karadeniz'den girecek soğuk hava dalgası ile beraber Türkiye'nin Kuzeybatı kesimlerinde hava sıcaklıkları düşecek. Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklığı Kuzey iç ve batı kesimlerde 6 ila 12 derece arasında azalacak ve mevsim normallerinin altına inecek. Kuzeybatı kesimlerde amaçlayarak hava sıcaklıklarının Çarşamba günü yeniden artacağı tahmin ediliyor.