Meteorolojiden erken uyarı geldi: Kar yağışı kapıya dayandı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden flaş uyarı geldi. 6 il için turuncu ve sarı kodlu alarm verildi. Bu bölgelerde kuvvetli yağış beklenirken kar yağışı müjdesi de duyuruldu.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporları yayınlandı. Yapılan son değerlendirmelere göre 6 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunuldu. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre uyarı verilen illerde kuvvetli yağış bekleniyor. Cuma günü Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yüksek kesimlerde ise kar yağışı ve Karla Karışık Yağmur etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın hava durumu tahmin raporlarını yayınlamaya devam ediyor. Meteorolojiden yayınlanan 5 günlük hava durumu tahminlerine göre tam 6 yıl için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. yapılan son değerlendirmelere göre Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu'nun Güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Uşak, Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya, Çankırı, Eskişehir, Bitlis, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Batman, Siirt çevreleri ve Şanlıurfa'nın kuzeyinde yer Yer gök gürültülü sağanak yağış geçişleri görülecek.

KARADENİZ'E KAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugünkü değerlendirmesinde kar yağışı uyarısında da bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başlayacak. Geçtiğimiz günlerde Yılın ilk karı Adana'nın Aladağ ilçesinin yüksek kesimlerinde görülmüştü. Uludağ'a gibi kayak merkezlerinde ise kar daha erken başlamıştı.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin’de, gece saatlerinden sonra Diyarbakır ve Batman'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli Sağanak yağış görülecek.