Meteorolojiden hafta sonu hava durumu uyarısı! Asıl kış bakın ne zaman geliyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni hava durumu tahmin raporu geldi. Türkiye genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın yurdu terk edeceği açıklandı. Hafta sonu hava sıcaklıkları yükselecek ancak bazı illerde de sağanak yağış etkili olacak.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden güzel haber geldi. Soğuk ve yağışlı hava yavaş yavaş Türkiye'yi terk ediyor. Batı bölgelerde hava sıcaklığı hafta sonu mevsim normallerine yükselecek. Gelecek hafta ise Türkiye genelinde sağanak yağış beklenmiyor. Sıcaklık hafta sonu İstanbul'da 21 dereceye kadar yükselirken Antalya'da 30, Muğla'da 27, Mersin'de 30 derece sıcaklık görülecek. Diğer yandan Ekim ayının gelmesi ile birlikte asıl Soğuk havalar başlayacak.

Yarın havalar yeniden ısınacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sıcak hava açıklaması sonrası meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yarın öğleden sonra hava sıcaklıklarının yeniden yükselmeye başlayacağını söyleyen meteoroloji uzmanı özellikle Sonbahar mevsiminde bu tarz iniş Çıkışların normal olduğunu dile getirdi. Artık Gecelerim hep serin olacağını belirten Kerem Ökten, gündüzleri ise nemin azalacağını ifade etti.

14 Ekim’de kış gelecek

Kerem Ökten, açıklamasının devamında ise “İlk Kış havası 14 Ekim civarı gelecek gibi görünüyor. 14 Ekim'e kadar gündüzler sıcak geceler üşütücü. 14 Ekim'de mont giymek gerekebilir.” dedi.