Meteorolojiden kar yağışı alarmı! Yeni haftada kapımızı çalacak

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yeni rapora göre Türkiye genelinde sıcaklıklar yarından itibaren kademeli şekilde düşmeye başlıyor. Pazartesi gününden itibaren ise birçok bölgede sağanak yağış ve kar yağışı başlayacak.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni haftanın hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yayınlanan son hava durumu tahminlerine göre Yarından itibaren hava sıcaklığı kademeli şekilde düşmeye başlıyor. Yurdun iç ve batı kesimlerinde yeni hafta ile birlikte Yağmur ve kar yağışı etkili olmaya başlayacak.

Yarından itibaren sıcaklık düşüşü başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre bugün Trakya kesiminde çok bulutlu ve Gece saatlerinde sağanak yağışlı bir hava hakim olacak. Diğer bölgelerde ise hava parçalı ve az bulutlu olacak. Yarın sabah saatlerinde ise Marmara Bölgesi'nin iç kesimlerinde pus ve Sis hadisesi görülecek. Rüzgar Trakya'da Güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak eserken ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre Yarından itibaren hava sıcaklıkları da kademeli şekilde azalacak.

Yeni haftada kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre Marmara Bölgesi Karadeniz ve İç Anadolu'nun tamamı ile Ege Bölgesi'nin kuzeyinde yeni haftada yağışlı hava hakim olacak. Diğer yerlerde ise parçalı ve az bulutlu hava görülecek. Pazartesi gününden itibaren Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda Karla Karışık Yağmur bekleniyor. Marmara ve Ege kıyılarında ise Rüzgar kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde olacak.