Meteorolojiden o iller için kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

TAKİP ET

Son dakika haberi… Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı iller için şiddetli sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Batı Karadeniz, Sakarya, Samsun, Konya, Niğde, Karaman, Adana, Antalya, Isparta, Osmaniye, Mersin ve Kahramanmaraş'ta şiddetli sağanak yağış görüleceğini duyurdu. Meteoroloji son hava durumu tahminleri ve detaylar haberimizde…

Reklam
Reklam

Son dakika… Meteoroloji Genel Müdürlüğü başta Batı Karadeniz olmak üzere birçok il için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunduğu. Yapılan açıklamaya göre Batı Karadeniz, Sakarya, Samsun, Konya, Niğde, Karaman, Adana, Antalya, Isparta, Osmaniye, Mersin ve Kahramanmaraş'ta Yarın sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Zonguldak'ın doğusu ve Kastamonu'nun kuzeybatısında çok kuvvetli olacak.

Öğleden sonraya dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamasının devamında yağışların özellikle Yarın öğleden sonra ve akşam saatlerinde çok kuvvetli olabileceğini bildirdi. Konya'nın güneyi, Antalya'nın doğusu, Adana'nın Kuzey kesimleri, Kahramanmaraş'ın güneydoğusu, Isparta, Niğde, Karaman, Mersin'in iç kesimleri, Osmaniye'de vatandaşların sağanak yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

Güneydoğu'da kuvvetli rüzgar ve fırtına etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bir uyarıda Güney ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne geldi. Yarın sabah saatlerinden itibaren Doğu bölgelerde etkili olan şiddetli Rüzgar Güneydoğu Anadolu'ya doğru ilerleyecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan vatandaşların kuvvetli rüzgar ve fırtına karşısında önlem almaları istendi.

Meteoroloji uzmanları da şiddetli sağanak yağış sırasında oluşabilecek olan su baskını virgülü ani ishal, çatı uçması, yıldırım düşmesi, ağaç ve direklerin devrilmesi, heyelan oluşma riski nedeniyle vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.