Meteorolojiden o illere sarı kodlu uyarı! Kuvvetli geliyor mutlaka tedbir alın

TAKİP ET

Türkiye'de yeni yılın ilk gününden itibaren soğuk hava etkili olmaya devam ederken beklenen kar yağışı ise henüz gerçekleşmedi. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklık düşüşleri ve sağanak yağış konusunda uyarıda bulundu. O illerde yaşayanlar mutlaka tedbir alın Çünkü çok kuvvetli geliyor.

Reklam
Reklam

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları Ocak ayının ilk haftasında mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bugün 8 il için önemli uyarı geldi. Hava sıcaklıklarının düşeceği illerde sağanak yağış ve yer yer kar yağışı etkili olacak. İstanbul'a kar yağacak mı? İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

8 il için sarı kodlu uyarı yapıldı

Yeni yılın ilk haftasından itibaren soğuk hava dalgası yurt genelinde etkisini hissettirmeye başladı. Tüm yurtta kar yağışı beklentisi vardı Ancak bu beklentiler gerçekleşmedi. Ocak ayının ilk haftası olmasına rağmen yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Ancak bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 8 il için önemli uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son hava durumu tahmin raporuna göre bazı illerde sıcaklıklar düşecek ve sağanak yağış etkili olacak. Aynı zamanda 8 il için yoğun sis uyarısı yapıldı. Başta İstanbul ve Bursa olmak üzere gece ve Sabah saatlerinde bazı illerde yoğun sis etkili olacak ve görüş mesafesi düşecek.

Sürücülerin dikkatli olması istendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yoğun is beklenen iller Balıkesir Çanakkale Bursa İstanbul Edirne Manisa Kırklareli ve Tekirdağ olarak sıralandı. Bu illerde gece ve Sabah saatlerinde yoğun sis sırasında görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda Akşama gibi olumsuzluklar olabileceği bildirildi.