Meteorolojiden peş peşe uyarılar! Sağanak yağış, sis, kar ve rüzgar etkili olacak

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminleri belli oldu. yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Akdeniz, Ege, Muğla, Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağmurlu olacak. Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğusunda ise kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji aynı zamanda kuvvetli rüzgar ve sis konusunda da vatandaşları uyardı.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yayınlanan yeni rapora göre Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Ardahan dışında Doğu Anadolu Bölgesi, Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Hatay, Kahramanmaraş, Eskişehir, Karaman, Sivas çevrelerinde yağış görülecek.

Sis ve pus hadisesi görülebilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusu Şırnak, Muş, Bingöl, Antalya çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağını bildirdi. Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise Karla Karışık Yağmur ve kar bekleniyor. Ayrıca meteoroloji sabah saatlerinde ve gece saatlerinde iç kesimlerde görülebilecek Sis ve pus hadisesine karşı sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Doğu Anadolu'da kar görülecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava durumu tahmini raporlarına göre Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının etkili olacağı bölgede hava sıcaklıkları da gerileyecek.