Meteorolojiden peş peşe uyarılar: Suriye ve Irak'tan toz taşınımı gelecek, yağış ve fırtına da bekleniyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden peş peşe uyarılar geldi. Meteoroloji'den yapılan son dakika duyurusuna göre Suriye ve Irak Tan toz taşınımı olacak. Ayrıca Hatay'da kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji Batı Karadeniz'de ise kısa süreli fırtına görülebileceği konusunda uyarıda bulundu. İşte hafta sonu hava durumu…

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu uyarıları peş peşe yayınlandı. Meteorolojiden yayınlanan yeni hava durumu tahmin raporuna göre bu gece saatlerinden itibaren Hatay'da yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

Batı Karadeniz'de fırtına bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Batı Karadeniz için ise fırtına uyarısı yaptı. Batı Karadeniz'in doğusunda Bartın ve Sinop arasında rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren oldukça şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Bölgede kısa süreli fırtına beklenirken aynı Dün öğlen saatlerinde fırtınanın etkisini getireceği tahmin ediliyor. Meteorolojiden yapılan açıklamada bölgede yaşayan vatandaşların fırtına sırasında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

Suriye ve Irak’tan toz taşınımı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre bu hafta Düzce, Zonguldak, Karabük, Bolu'nun kuzeyi, Kastamonu, Samsun'da şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Bartın ile Kastamonu'nun kuzeyinde ise yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aynı zamanda Yarın Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun Doğu kesimlerinde Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımı olacağını da bildirdi. Meteorolojiden yapılan açıklamada Kronik hastalığı bulunan vatandaşların toz taşınımı sırasında tedbirli olmaları istendi.