Meteorolojiden yeni hava durumu uyarısı: 42 il için sarı ve turuncu kod verildi

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu uyarısı rahattı. Tam 42 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı verilirken belirtilen bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olması istendi. Ankara'da ise sel felaketine sebep olan sağanak yağışlar bu gece de devam edecek. Meteoroloji son dakika hava durumu tahminleri ve detaylar haberimizde…

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu uyarısı az önce yayınlandı. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 42 ilde sağanak yağış bekleniyor. Bu iller için sarı ve turuncu kodlu uyarı verilirken valiliklerden de vatandaşlara peş peşe uyarılar yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü az önce bir son dakika uyarısı daha yayınlayarak Ankara'da devam eden sağanak yağışların bu gece de şiddetli şekilde etkisini göstereceğini bildirdi. 14 Haziran 2022 hava durumu tahminleri ve detaylar haberimizde...
 

Meteoroloji saat verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu tahmin raporlarının da aynı zamanda saat de verildi. Yapılan açıklamada Yarın 11'de yurdun iç kesimlerinde belirtilen gök gürültülü ve sağanak yağışların şiddetli olacağı ifade edilirken özellikle İç Anadolu'nun güneyi ve doğrusu, orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Antalya'nın iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ve kuzeyinde yerel olarak şiddetli sağanak yağış beklendiği ifade edildi.

14 Haziran 2022 hava durumu tahmini raporlarına göre sağanak yağışlar Karaman, Konya, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Kırşehir, Yozgat, Erzurum, Tunceli, Erzincan, Elazığ, Malatya ve Bingöl'de gece saatlerine kadar etkili olacak.
 

42 il için sarı ve turuncu kod verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 42 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayınladı. Yapılan uyarıda bu illerde yaşayan vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Sarı kodlu uyarı verilen iller: Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Mersin, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, K.Maraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Şırnak ve Osmaniye.

Turuncu kodlu uyarı verilen iller: Hatay
 

Ankara'da sağanak yağış devam edecek

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Ankara'da günlerdir etkili olan ve sel felaketinden de yol açan sağanak yağışlar bugün de devam edecek. Sağanak yağışların gece saatlerinde etkisini arttıracağı tahmin ediliyor. Meteorolojiden yapılan uyarıda bu bölgede yaşayan vatandaşların tedbirli olmaları istendi.