Meteorolojiden yeni uyarı geldi! Sonbahar yağmurları başlıyor, tedbirsiz çıkmayın

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Türkiye geneli için sıcaklık düşüşü uyarısı geldi. Hava sıcaklığı 2-8 derece arasında azalacak, şiddetli yağmur 4 gün boyunca sürecek.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Meteorolojiden yapılan yeni değerlendirmelere göre yurdun Kuzey iç ve Doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara Bölgesi'nin kuzey ve batısı ile birlikte Doğu Akdeniz İç Anadolu'nun Güney ve doğusunda kalan bölgelerde sağanak yağış bekleniyor.

Hava sıcaklığı 2 ila 8 derece azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aynı zamanda sıcaklık düşüşü konusunda da uyarılarda bulundu. Yurt genelinde hava sıcaklığı 2 ila 8 derece arasında azalacak ve sonbahar yağmurları başlayacak. 4 gün boyunca özellikle Marmara bölgesinde etkili olması beklenen sağanak yağışların yer yer yerel olarak şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları tedbirsiz dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

Sağanak yağış bugün başlayacak

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre geçtiğimiz hafta sonu Türkiye'yi vuran çöl sıcakları yavaş yavaş yerini serin ve yağışlı havaya bırakacak. Özellikle perşembe ve cuma günleri sıcaklığın düşüşü Bir Hayli etkili olacak. Sağanak yağışlar bugün itibariyle başlayacak ve 4 gün boyunca devam edecek.