Metin Külünk kimdir, kaç yaşında? Metin Külünk ne iş yapıyor?

TAKİP ET

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in AK Partili Metin Külünk ile olduğu iddia edilen telefon görüşmesini yayınlamasının ardından Metin Külünk gündemin ilk sıralarında yer almaya başladı. Gündeme bomba gibi düşen telefon görüşmesinin ardından sosyal medyanın en üst sıralarına çıkan Metin Külünk'ün özel hayatı ile ilgili detaylar yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. AK Partili Külünk'ün yaşı, mesleği ve memleketi arama motorunun en çok araştırılan konusu oldu.

Reklam
Reklam

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in AK Partili Metin Külünk ile olduğu iddia edilen telefon görüşmesini yayınlamasının ardından Metin Külünk gündemin ilk sıralarında yer almaya başladı. Gündeme bomba gibi düşen telefon görüşmesinin ardından sosyal medyanın en üst sıralarına çıkan Metin Külünk’ün özel hayatı ile ilgili detaylar yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. AK Partili Külünk’ün yaşı, mesleği ve memleketi arama motorunun en çok araştırılan konusu oldu. Gazeteci Nedim Şener ile yaşadığı tartışmanın ardından AK Partili Metin Külünk ile olduğu iddia edilen telefon görüşmesini yayınlayan suç örgütü lideri Sedat Peker’in bu paylaşımı gündeme bomba gibi düştü. Peki, Metin Külünk kimdir? Metin Külünk kaç yaşında, nereli? Metin Külünk ne iş yapıyor, mesleği ne? İşte tüm merak edilenler…

Telefon Görüşmesini Yayınladı

AK Parti Merkez Karar Yönetim kurulu Üyesi Metin Külünk ile olduğu iddia edilen telefon görüşmesini yayınlayan Sedat Peker, bu paylaşımıyla bir kez daha gündemin ilk sıralarına yerleşti. 

Metin Külünk Kimdir?

16 Aralık 1960 yılında Rize’de dünyaya gelen Metin Külünk, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezundur. 1984 yılında özel bir firmada iş hayatına atılan ve çeşitli kademelerde yöneticilik görevleri üstlenen Külünk, 1975-76 yılları arasında Milli Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. 1990-95 yılları arasında İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri komitelerinde görev üstlendi. 1993-95 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde Dış Ticaret dersleri verdi. 1995-2000 yıllarında İstanbul Sanayi Odası Hazır Giyim Meslek Komitesi Üyeliği yaptı ve Meclis Üyeliğine seçildi. 2001 yılında kurulan Külünk Eğitim ve Kültür Derneği’nin 7 yıl süreyle başkanlığını yapan Metin Külünk, 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e girdi. Külünk, evli ve 1 çocuk babasıdır.